Vítězný návrat packého cyklisty Dana Polmana k MTB závodům

13. 08. 2019 Cyklistika « zpět

Nová Paka - Packému vytrvalostnímu cyklistovi Danu Polmanovi se povedl pohádkový návrat k MTB závodům. V minulých dnech se během týdne postavil třikrát na bednu.

Letos Polman začal smolně, v prvním letošním bikovém závodě v polovině dubna (Nova Cup v Hradci Králové) skončil se čtyřikrát zlomenou klíční kostí. Musel podstoupit složitou operaci, a hlavně doufat v dobrou rekonvalescenci, aby se mohl postavit na start 5000 km dlouhého silničního ultramaratonu přes Ameriku. Ten se mu nakonec vydařil nad očekávání, když do cíle dorazil jako třetí Čech v 38leté historii závodu, navíc v nejlepším českém čase a umístění, když skončil celkově sedmý a ve své kategorii čtvrtý.

Po měsíci rekonvalescence po této extrémní cyklistické zátěži se novopacký vytrvalec opět vrátil k MTB závodům. "Moje klíční kost ještě pořád drží pohromadě díky osmi šroubům, takže ve sjezdech a technických pasážích jsem opatrnější, než jsem byl zvyklý. Pád na levé rameno je prostě zakázaný, to by byl průšvih," líčí Polman. Během několika posledních červencových dnů a několika prvních v srpnu absolvoval tři závody. Poslední červencovou sobotu jel maraton Sádecká pila nedaleko Poličky. Okruh dlouhý 41 km s převýšením 1360 m zvládl na celkovém sedmém místě a v kategorii nad 40 let skončil druhý. O čtyři dny později dojel na Brtevském XC pátý a kategorii nad 40 let vyhrál. Další vítězství ve své kategorii bral i na maratonu Hlinecký hřebec, kde na delší trase dojel navíc na celkovém skvělém 3. místě.

Dan se za prvními třemi závody ohlédl na Facebooku: "Zablbnout si s klukama po lesích je po kansaských rovinách parádní změna. Za poslední týden tři poctivý MTB závody v krásným terénu. Zrepasovanej diesel docela i jel, takže v dědkách se dařilo i výsledkově. Největší radost mi udělala ale Sára, která se rozhodla jet závod Sádecká pila, čímž mě hodně překvapila a svým 2. flekem ještě víc."

Z Hlinska přivezlo družstvo "Paka" ve složení T. Sládek, R. Kolesár a D. Polman také zlato ze soutěže týmů. Takže pro Dana to byla vlastně čtvrtá bedna. (ur)