Ohlédnutí za soustředěním aerobiku T. J. Sokol Jičín

02. 09. 2019 Aerobik foto: 1 « zpět

Jičín - Čtyřicet závodnic z oddílu aerobiku Tělocvičné jednoty Sokol Jičín se v předposledním prázdninovém týdnu po dobu pěti dní scházelo přímo v sokolovně na Husově třídě, aby se s předstihem připravily na rozjezd tréninků v novém školním i cvičebním roce.

Programem tohoto letního příměstského soustředění byly nejen aerobní průprava, kondiční trénink a tematické hry, ale především tvorba nových sestav pro účast v soutěžích v jarní sezoně. Pět trenérek se na toto soustředění připravovalo již od začátku prázdnin. Musely vymyslet téma pro šest skladeb, namixovat hudbu a složit alespoň část budoucí choreografie pro jednotlivé týmy. Z nich stejně jako vloni bude nejvíce týmů cvičit na stepech, a to dokonce čtyři. Nejmladší tým nacvičí skladbu pro kategorii show aerobik a jeden výběrový tým složený ze zkušených závodnic bude nacvičovat náročnou skladbu fitness aerobik.

Přestože děvčata musela vydržet fyzicky náročný trénink, stihla si také užít zábavy a legrace. Předposlední den se v podvečer vypravila na krátký výlet vlakem, kdy zpět do Jičína došla "po svých". Věkové složení účastnic bylo od 7 až do 20 let. Bez rozdílu věku si ale všechny navzájem fandily a sledovaly první kroky při tvorbě nových sestav, takže atmosféra v sokolovně byla úžasná. (eš)

Foto: Eva Šulcová

foto