Podhorák začal sezonu vítězně

10. 09. 2019 Národní házená « zpět

Vojice - Národní házená začala tuto sezonu o trochu později, ale všechna družstva Podhorního Újezdu hrají oblastní přebor a týmů je málo, takže ani zápasů není mnoho.

OP mladší žákyně

TJ So Podhorní Újezd - So Dobruška 18:7 (9:3)

Po velmi dlouhé době sehrály utkání v Podhorním Újezdě mladší žákyně, které pro tuto sezonu daly dohromady družstvo s pomocí děvčat z Opatovic. Ve svém úvodním zápase si celkem slušně poradily s družstvem děvčat z Dobrušky. Od začátku perfektně fungovala obrana s brankářkou E. Kloutvorovou a v útoku řádila hostující Š. Bittnerová (14 branek!), kterou žádná z protihráček nedokázala zastavit.

Sestava PÚ: E. Kloutvorová, A. Svobodová, P. Zemanová, S. Špásová, A. Pulpánová. S. Černovská, T. Bajerová (4), Š. Bittnerová (14). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

Muži

TJ So Podhorní Újezd - TJ So Opatovice n/L B 27:25 (12:12)

Velmi vyrovnané utkání sehráli muži s družstvem B z Opatovic, a to i bez svého nejlepšího střelce P. Bajera, který kvůli nedostatku soupeřových hráčů nastoupil proti svému domovskému týmu. Šlo o přátelské utkání, přípravu na nedělní derby s L. Bělohradem. I přesto, že nastřílel P. Bajer za soupeře 16 branek, domácí útočníci i obránci si dobře zahráli a dokázali zvítězit.

Sestava PÚ: M. Pour, H. Šritr, J. Barcal, A. Kloutvor, A. Pour, M. Kindl (3), J. Novotný (4), Vl. Bílek (6), F. Kloutvor (6), L. Bajer (8).

Starší žáci

TJ So Podhorní Újezd - TJ Lázně Bělohrad 17:9 (9:2)

Přípravné utkání starších žáků bylo od začátku do konce v režii domácího družstva. A to i přes velkou marodku domácích (5 zraněných hráčů). K vítězství domácím pomohly v tomto případě hostující posily z Opatovic.

Sestava PÚ: T. Današ, V. Barcal, L. Šára, M. Čermák, L. Svoboda, Aleš Kloutvor (1), J. Pokorný (2), V. Zahrádka (5), Vl. Bílek (9). Trenéři F. Kloutvor, Vl. Bílek.

OP muži

TJ So Podhorní Újezd - TJ Lázně Bělohrad 24:20 (13:9)

Derby s družstvem z Lázní Bělohradu se hrálo oproti minulosti v poklidném duchu, bez zbytečných faulů a vyloučení. I přesto, že domácím opět chyběl kanonýr P. Bajer, který si plnil povinnosti v 1. lize, předvedli se domácí skvělým výkonem. O ten se postarali zasloužilí matadoři, kteří si zápas velmi vychutnávali a úžasně bavili diváky. Útočné trio Kloutvor, Bílek a Kindl bylo doplněno dorostencem V. Zahrádkou. I když obrana v brance s J. Barcalem měla dost práce s mladými soupeřovými útočníky, podařilo se domácímu družstvu poměrně jednoznačně zvítězit. Velkou zásluhu na vítězství měl nestárnoucí F. Kloutvor, který nadělil soupeři 11 branek! (fk, šk, mj)

Sestava PÚ: J. Barcal - A. Kloutvor, A. Pour, L. Bajer, O. Holec, M. Chvalina, H. Šritr, V. Zahrádka (3), M. Kindl (4), Vl. Bílek (6), F. Kloutvor (11). Trenér J. Chudoba.