Memoriál Karolíny Dlouhé

23. 09. 2019 Basketbal « zpět

Jičín - Ve dnech 7. a 8. září pořádal oddíl BSK TJ Jičín tradiční basketbalový turnaj Memoriál Karolíny Dlouhé. Tentokrát byl turnaj určen hned pro tři věkové kategorie, a to starší žákyně U15, starší minižákyně U13 a nejmladší kategorii přípravek.

Dívky U15 si zahrály větší dvoudenní turnaj ve velké hale sportovního areálu. Po napínavém finálovém souboji se z celkové výhry radovala domácí děvčata BSK Continental TJ Jičín a opravdu až prodloužení rozhodlo o druhém místě pro KP Brno. Celkově třetí byly dívky ze Sokola Nusle, na čtvrtém místě skončila Sluneta Ústí nad Labem a páté místo obsadila BK Pastelka Mladá Boleslav.

Nejužitečnějšími hráčkami svých družstev byly Bára Hlaváčková (Jičín), Kateřina Medáková (Brno), Anežka Nenadálová (Nusle), Barbora Hnízdilová (Ústí n/L), Petra Kubicová (Mladá Boleslav).

Pořadí kategorie U15

1. BSK Continental TJ Jičín

2. KP Brno

3. Sokol Nusle

4. Sluneta Ústí nad Labem

5. Basket Pastelka MB

Souběžně s turnajem U15 proběhl v sobotu v malé tělocvičně sportovního areálu turnaj basketbalových přípravek BSK TJ Jičín a TJ Turnov. Děti se promíchaly do tří družstev a vzájemně si proti sobě zahrály. Nebyl vůbec důležitý výsledek, ale hlavně radost z basketbalu a sbírání zkušeností z palubovky před nadcházející sezonou 2019/20.

V neděli pak patřila malá tělocvična turnaji kategorie U13. Suverénním výkonem se blýskli kluci ze Sokola Nová Paka, když přehráli oba týmy soupeřek a turnaj U13 tak ovládli. Druhé místo vybojovala domácí děvčata BSK TJ Jičín výhrou nad družstvem Basket Pastelka MB.

Nejužitečnější hráči svých družstev: Michal Brumlich (Nová Paka), Tereza Řeháčková (Jičín), Bára Strnadová (Mladá Boleslav).

Pořadí kategorie U13

1. Sokol Nová Paka

2. BSK Continental TJ Jičín

3. Basket Paskelka MB

Fotografie z turnaje je možné zhlédnout na webu www.basketjicin.cz ve fotogaleriích jednotlivých týmů. (BSK)