Žáci Podhoráku v druhé půli dominovali

01. 10. 2019 Národní házená « zpět

Vojice - Mladí národní házenkáři Podhorního Újezdu předvedli divákům na vojickém hřišti velice vyspělý výkon. V OP starších žáků Podhorák hostil Krčín.

TJ So Podhorní Újezd - So Krčín 26:14 (12:10)

Utkání začínalo tentokrát poměrně brzy ráno a vše bylo velmi vlhké, jak hřiště, tak i počasí. Kupodivu ani tento čas nevadil divákům, kteří přišli ve velkém počtu podpořit starší žáky v důležitém utkání o 1. místo v tabulce.

První poločas byl velmi vyrovnaný a dramatický, obě družstva se přetahovala doslova o branku.

Druhé dějství začalo brankou hostů, kteří snížili na 12:11. Od tohoto stavu začali domácí hrát "osobku" na nejlepšího střelce Krčína a obrana se stala neprostupnou. Výborně potom zachytal i brankář R. Miřejovský, který střídal T. Današe. Domácímu útoku začaly neuvěřitelně vycházet nacvičené signály a systémy a obrana soupeře si nevěděla rady s rychlonohým Adamem Kloutvorem. Jeho rychlost a kličky byly v tomto momentě zásadní pro to, že domácí chlapci odskočili soupeři o šest branek a skóre se změnilo na 18:11. V obraně zase rychlonohý útočník Aleš Kloutvor (mimořádně na pozici obránce v tomto zápase) zásoboval své útočníky velmi přesnými přihrávkami a posílal je do smrtících brejků. Ty znamenitě proměňoval kanonýr Vl. Bílek jak na běžícím páse a skóre narostlo již na 22:12. Hosté poté fyzicky i psychicky odpadli, což byla voda na mlýn domácího družstva. Střelecky se prosadil také další útočník F. Chudoba, který dal velmi pěknou a chytrou branku z trestného hodu z dálky. Diváci pak hnali chlapce k exhibičnímu konci utkání, domácí zdolali soupeře v 2. poločase drtivě 14:4. Vítězství bylo jednoznačné a zasloužené 26:14.

Sestava PÚ: T. Današ, R. Miřejovský - M. Doskočil, Aleš Kloutvor, V. Barcal, M. Doskočil, L. Šára, F. Chudoba (2), Adam Kloutvor (7), Vl. Bílek (17), trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

Teď už všichni hledí k utkání s Dobruškou, kam odjíždí kompletní kádr žáků, žaček i mužů. (šk, fk, mj)