Jičínská hokejová liga zahájila

08. 10. 2019 Hokej « zpět

Jičín - Kalendář roku 2019 byl otočen na říjen a o slovo se opět hlásí Speditrans Jičínská hokejová liga, která startuje již svůj 25. ročník. K vidění byla zatím tři utkání, všechna přinesla velké množství gólů a do hry se dostaly i emoce.

Soutěž odstartovali obhájci ze Sklepy Teamu a soupeřem jim byla Blata. V jejich brance se pořádně zapotil Ondra Barkman a velmi dobrým výkonem pomohl eliminovat útočníky soupeře i zátěž na brankovém kontě svého týmu. Sklepy táhl za vítězstvím Aleš Rejthárek, který se na konečném výsledku 6:3 podílel celkem čtyřmi body za dva góly a stejný počet asistencí.

O dva dny později se představil i druhý finalista posledních dvou ročníků. Los přidělil Libáni do úvodního kola tým z Podchlumí a strhla se solidní přestřelka. Libáň však měla stále výrazně navrch, a to díky starým známým tvářím. Ondra Kohout k pěti gólům přidal ještě dvě asistence, tři góly a tři asistence si připsal Tomáš Kaulfus. Podchlumí statečně bojovalo o co nejpřijatelnější výsledek, ale veškerá jeho sympatická snaha stačila jen na korigování na konečných 12:6.

Nejzajímavější a nejemotivnější souboj obstarali dle očekávání Řáholec a Gema. Druhý jmenovaný tým se během první třetiny dostal do dvoubrankového vedení po gólech bratří Zachovalů, ale ještě do poloviny utkání o něj přišel. V závěru druhé části vyrovnal Jaroslav Mejzlík a do kabin se šlo za stavu 3:3. Zkraje třetí třetiny se dvakrát prosadil Patrik Köhler, ale Řáholec dvoubrankové manko znovu dokázal přetočit ve své vedení. Václav Anděl se na tom podílel hattrickem a asistencí. V 57. minutě prostřelil gólmana Řáholce znovu Jan Zachoval a bylo vyrovnáno na 6:6. V čase 58:43 pak ujížděl nováček v týmu Gemy Jiří Maťátko, byl faulován a následným pádem pomohl dostat puk do branky Řáholce. Rozhodčí po dlouhé poradě gól uznali, což emočně nezvládl gólman soupeře, dostal osobní trest a na protest opustil hřiště. Řáholec pak měl k dispozici ještě přesilovou hru 6 na 4, ale proměnit v gól ji nedokázal. Gema tak na úvod trochu překvapivě po výsledku 7:6 obrala o body loňského finalistu Challenge Cupu.

Velmi úspěšně skončil třetí ročník Memoriálu Jarky Václava, a to jak mezi veterány, tak ve standardní kategorii.

Jako první odehráli svůj jednodenní turnaj o šesti týmech veteráni a do finále se protlačily týmy nejvzdálenější. Grey Grizzlies Hořice, bývalí účastníci JHL, vyhráli základní část, ale jen díky lepšímu vzájemnému duelu se Starou gardou Lomnice. Finálovou odvetu pak pouhých 5 sekund před koncem rozhodl gólem na 1:0 Martin Bartoš a Garda se po roční odmlce znovu postavila na nejvyšší stupínek. Třetí místo pak zaslouženě opanoval Ronal, který v souboji o něj i napodruhé porazil Kopidlno 3:0.

Všechna místa na stupních vítězů tak patřila letošním účastníkům Hobby ligy Nová Paka. Na konci pak proběhlo slavnostní vyhlášení, jehož se účastnily i děti Jarky Václava.

O týden později pak přišla na řadu i prestižní kategorie standard a o prestiž se skutečně jednalo. Týmy nasadily velmi dobré hráče a bojovat přijely i celky z Nového Bydžova, Jaroměře a Havlíčkova Brodu. Klíčové souboje nezvládl obhájce Revival, a tak se do finále probojovali Vapos a Tuleni Nový Bydžov. Velmi vypjatý souboj musely po remíze 0:0 rozhodnout až samostatné nájezdy, které jediným gólem ovládli Tuleni, třetí místo pak po jednoznačné výhře 7:1 nad Havlíčkovým Brodem opanoval Revival.

Závěrem se sluší poděkovat všem, kdo se podíleli na organizaci, stejně jako partnerům, a především Sportovním zařízením města Jičín, bez jejichž podpory by nebylo možné turnaje uspořádat.

Výsledky, tabulky a statistiky najdete na webu www.jhl-nere.cz. Jan Hurei

Výsledky

skupina A

Sklepy Team - Blata 6:3

Branky: Augusta 2, Rejthárek 2, P. Plecháč, Fejfar - Pavlíček, Petrgál, Kratochvíl.

skupina B

Libáň - Podchlumí Dobrá Voda 12:6

Branky: Kohout 5, Kaulfus 3, Vohnout, Zeman, Smetana, J. Štěp - T. Štefan 2, V. Koníř, Rachota, J. Doležal, K. Koníř.

Gema Jičín - Řáholec Jičín 7:6

Branky: J. Zachoval 2, Köhler 2, T. Zachoval, Mejzlík, Maťátko - Anděl 3, V. Svoboda, L. Kovařík, Kirschner.