Čest Podhoráku zachránila děvčata

08. 10. 2019 Národní házená « zpět

Podhorní Újezd - Dalším kolem pokračovaly soutěže v národní házené a bohužel přišla nečekaná překvapení na úkor Podhorního Újezdu na horké půdě v Dobrušce.

OP - mladší žákyně

So Dobruška - TJ So Podhorní Újezd 4:14 (2:6)

Děvčata z Podhorního Újezdu si zahrála opět celkem pohodové utkání. Obrana, kde skvěle zahrála malá, ale hbitá E. Zahrádková, udělala pouze pár drobných chyb, které eliminovala velmi dobře chytající brankářka Ema Kloutvorová. V útoku opět řádila Štěpánka Bittnerová (11). Ke konci zápasu se také chytla útočnice T. Bajerová (3). To všechno vedlo k přesvědčivému vítězství.

Sestava PÚ: E. Kloutvorová - A. Svobodová, P. Zemanová, S. Špásová, A. Pulpánová. S. Černovská, B. Bílková, T. Bajerová (3), Š. Bittnerová (11). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

OP - starší žáci

So Dobruška - TJ So Podhorní Újezd 20:19 (11:7)

Starší chlapci sehráli dramatické utkání od začátku až do konce. Rozhodujícím okamžikem se nakonec ukázal špatný a nevýrazný start hostů do utkání. Celou 1. polovinu se hosté nedokázali prosadit v útoku ani v obraně a v brance. Ve 2. poločase se vysunula obrana na nejlepšího střelce z Dobrušky a P. Újezd začal razantně snižovat náskok domácího týmu až na stav 18:18! Po vyrovnávací brance byli hosté na koni, ale bohužel zůstaly nevyužité minimálně další dva útoky na domácí branku. Naproti tomu skórovali domácí. Naději na výhru udržel Adam Kloutvor, který srovnal trestným hodem na 19:19. Další útočnou akci bohužel zastavila chybná přihrávka a poslala do vedení domácí (20:19). Stále byl ale čas na srovnání - zhruba 20 s do konce utkání. Pro hosty z P. Újezdu je velká škoda, že na bod nakonec nedosáhli, i když bojovali všichni statečně až do konce.

Sestava PÚ: T. Današ, R. Miřejovský, Aleš Kloutvor, V. Barcal, L. Šára, M. Čermák, L. Svoboda, J. Pokorný, F. Chudoba (1), Adam Kloutvor (3), Vl. Bílek (15). Trenéři F. Kloutvor, Vl. Bílek.

OP - muži

So Dobruška - TJ So Podhorní Újezd 20:19 (7:14)

První půle hostům vyšla jako z pohádky, když všechno ideálně klapalo, a to jak v útoku, tak i na obraně. V 2. poločase ale hosté hráli jako vyměnění. Nesčetné zbytečné ztráty míče, nepřesná střelba, a navíc vyloučení obránce J. Barcala na 5 minut za úder do obličeje. Všechny tyto chyby Dobruška ihned trestala, nemýlila se a všechno se jí najednou dařilo. Ke konci došlo i k vyloučení hráčů na obou stranách za malou šarvátku mezi A. Kloutvorem a domácím útočníkem. Hra v oslabení se povedla lépe Dobrušce a to nakonec rozhodlo o vítězi utkání. Velká škoda původně skvěle rozjetého zápasu. (šk, fk, mj)

Sestava PÚ: Z. Ptáček - J. Barcal, A. Kloutvor, P. Novotný, M. Kindl (1), J. Novotný (4), V. Zahrádka (6), L. Bajer (8).