Aerobic club úspěšný na soutěži

15. 10. 2019 Aerobik « zpět

Jičín - V podzimní sezoně pořádají organizátoři celorepublikové soutěže Bohemia Aerobic Tour závody jednotlivců ve cvičení podle lektora. Závodnice se vždy snaží probojovat mezi nejlepší patnáctku, aby se mohly zúčastnit závěrečného finále. První dvě kola proběhla v Poděbradech a v Kutné Hoře již v září.

V neděli 13. října se konalo třetí kolo v Hradci Králové, kam se z Jičína rozjelo celkem 23 závodnic. Osm z nich si zde zajistilo postup, čtyři závodnice ho vybojovaly již v minulých kolech. Nejlépe si vedly: Lucie Beranová, která zvítězila v kategorii již postoupených (postup si zajistila na minulém závodě vítězstvím v Kutné Hoře), další zlato vybojovala Anna Kindermannová, bronz Nikolka Novotná, Štěpánka Kubínová a Johanka Herbrychová.

Výsledky závodnic Aerobic clubu Jičín - do 6 let: Nikolka Novotná - 3. místo. 9-10 let: Kristýna Čejková - 12., Adélka Brožíčková - semifinále, Natálka Novotná a Ema Malínská - základní kolo. 11-13 let: Karolína Muchová a Kristýna Skřivánková - semifinále, Elisabeta Benešová, Simona Rulcová, Kateřina Ottová, Veronika Dolečková a Leontýna Jiroušková - základní kolo. 11-13 let (postoupené): Lucie Beranová - 1., Vanesa Šulcová - 6., Tereza Kirschner - 12. 14-18 let: Anna Kindermannová - 1., Štěpánka Kubínová - 3., Nikola Nechanická - 5., Denisa Rychnová a Kateřina Skřivánková - 7.-15., Iveta Bartošová - 16.-20. Nad 18 let: Johanka Herbrychová - 3. Nad 18 let (post.): Nikola Kubrová - 7.-8.

Další kolo této postupové soutěže se koná v Jičíně na 3. základní škole 16. listopadu. (eš)