Zlatá a stříbrná medaile pro jičínskou gymnastku Annu Mašátovou

22. 10. 2019 Gymnastika « zpět

Jičín - Jičínské sportovní gymnastky po letní přípravě zahájily sezonu v sobotu 12. října závodem v Horních Počernicích. Do Prahy odjelo sedm děvčat ročníků narození 2013-2007. Děvčata ročníků narození 2013-2011 závodila pouze v dvojboji lavička, prostná. V této kategorii nastoupila za jičínský oddíl Tereza Benešová a obsadila 16. místo. Ostatní kategorie již závodily v gymnastickém čtyřboji - přeskok, bradla, kladina, prostná.

V kategorii mladších žákyň se na 23. místě umístila Ema Mikolášová. V kategorii starších žákyň nastoupila čtyři děvčata. Anička Mašátová (2008) zahájila podzimní sezonu opět výborným výkonem a z Prahy si odvezla zlato. 10. místo obsadila A. Kopáčková (2009), 17. místo A. Vyziblová (2009) a 22. místo V. Drusanová (2008). V kategorii juniorek a žen se K. Holá (2007) jako nejmladší závodnice umístila na výborném 6. místě. Součástí byl i závod družstev. Jičínské družstvo ve složení E. Mikolášová, A. Mašátová a K. Holá obsadilo krásné třetí místo.

Druhý závod proběhl v sobotu 19. října ve Vítkovicích. Do Ostravy odjela dvě děvčata již v pátek. O náročnosti závodu Vítkovice Cup vypovídala účast těch nejlepších oddílů v republice - Šumperk, Znojmo, Třinec, Přerov, Vítkovice, Pardubice a Horní Počernice. V kategorii starších žákyň nastoupilo do závodu 41 děvčat. Anička Mašátová se ani v této konkurenci neztratila a přivezla si z Ostravy stříbrnou medaili. Předvedla krásné výkony na všech čtyřech nářadích, ale pád z kladiny a z bradel ji připravil o zlato. Do odpoledního závodu juniorek nastoupila K. Holá (2007). Bohužel ani Kristýně se dva pády nevyhnuly, ale přesto obsadila pěkné 11. místo. Děvčatům úvod do sezony vyšel. Děkujeme jim za krásná umístění a přejeme hodně štěstí do dalších závodů. P. Kodešová