Sportovní gymnastky Jičína závodily na Ještědském poháru v Liberci

11. 11. 2019 Gymnastika « zpět

Jičín - Jičínské sportovní gymnastky čekal v sobotu 9. listopadu v Liberci tradiční závod v celém gymnastickém čtyřboji (přeskok, bradla, kladina, prostná). Kromě Jičína se ještě zúčastnily oddíly z Doks, Litvínova, Pardubic, Dobřichovic, Hradčan, Slovanu Praha, Předměřic, Horních Počernic, Vrchlabí, Berlína a samozřejmě domácího Liberce.

V kategorii ročníku narození 2011 se neztratila A. Karbanová, která obsadila 5. místo. O medaili ji bohužel připravil pád z bradel. V soutěži dívek narozených 2010-2007, která byla podle pravidel VS4B, obsadila z celkového počtu 28 gymnastek A. Kopáčková 4. místo a A. Vyziblová 10. místo. Přestože se nevyvarovala chyb, tak ve své kategorii 2011-2008 podle pravidel VS5B zvítězila A. Mašátová a přivezla si další zlatou medaili. Podle stejných pravidel VS5B, ale mezi staršími děvčaty, obsadila K. Holá 4. místo.

Všechna děvčata podala i přes drobná zaváhání výborné výkony. Závod byl zároveň poslední přípravou před krajskými přebory družstev ve Vrchlabí a MČR družstev, které se uskuteční v prosinci v Černošicích u Prahy. J. Benešová