Zápasy Jičínské hokejové ligy

12. 11. 2019 Hokej « zpět

Jičín - Mezi 16. a 17. listopadem ve Speditrans Jičínské hokejové lize plynule přejde základní část v nadstavbovou, a tak můžeme lehce hodnotit. Úvod sezony nabídl skutečně zajímavá klání, ale žádná velká překvapení se nekonala.

Skupina A má definitivně uzavřeno. Poslední kolo svedlo proti sobě týmy, které před několika lety spolu v play-off soupeřily o příčky nejvyšší, nyní je ve střetnutí s Holínem Vapos jasným favoritem. Svou roli úspěšně zvládl i tentokrát, i když výsledek vůbec jasný nebyl. Vapos vstoupil do utkání svěže a už v 6. minutě otevřel skóre Petr Mizera. Následovalo dlouhé období bez gólu, ve kterém se vyznamenali gólmani Honza Tříška z Holína a Lukáš Vinklář na straně druhé. V 31. minutě prostřelil vše Honza Starý, ale Holín kontroval Tomášem Havelkou ještě před koncem druhé části. Závěrečná třetina pak patřila Petru Mizerovi, který dokončil hattrick. Holín mohl ještě v závěru bez gólmana snížit, ale gól Jardy Kozáka nebyl uznán pro kopnutí. Honza Mácha pak do prázdné brány završil na konečných 5:2. Jeho Vapos prošel úvodem bez ztráty bodu.

Stejného bodového zisku jako Holín dosáhla i Blata. Těm se základní část skutečně vydařila, i když utkání s Kopidlnem dlouho vypadalo jako propadák. Úvod se Blatům totiž vůbec nevyvedl a po třech gólech Pavla Louženského v první třetině prohrávala v 21. minutě už 1:4. Ani druhá třetina neskončila nijak slavně a do kabin se šlo za stavu 4:7. Jenže ve třetí třetině se probudili Tomáš Sedláček a Jiří Hubínek, kteří oba dokončili již načatý hattrick. Kopidlno se nedokázalo vzpamatovat, třetí část prohrálo 0:5 a utkání skončilo 9:7 pro Blata.

Jediný bodový zisk v základní skupině pro Kopidlno tak přinesla předchozí dohrávka se Železnicí. Ta v letošní sezoně není příliš konkurenceschopná, chybí jí především ofenzivní dovednosti. Kopidlno přečkalo i vyrovnávací vlastní gól a soupeře po zbytek utkání k ničemu vážnému nepustilo. Duel skončil v poměru 6:1, na čemž se čtyřmi asistencemi podílel nejlepší obránce loňského ročníku Tomáš Plíšek.

Železnice si základní část protrpěla. Ve skupině A neměla jediného soupeře, se kterým by mohla sehrát vyrovnanou partii, a nakonec dostala ještě gólovou výslužku od Sklepů. Dlouho to tak ale nevypadalo, když ve 29. minutě byl stav utkání pouze 1:0. Pak se ale protrhl pytel s góly. Pětkrát se prosadil Aleš Malý, další čtyři góly si pro gólmana Petra Brože, který je také součástí soupisky Sklepů, schoval Miroslav Horyna. Železnice prohrála 2:11 a po pěti utkáních základní části končí se skóre 8:48.

Skupinu B, která je o jednoho člena bohatší, čeká ještě celé závěrečné kolo. Dohráno má pouze Gema, která na závěr, v přímém souboji o postup, utrpěla debakl s Libání. Oba týmy ale mají odlišné ambice, a tak lepší postavení Gemy v tabulce bylo spíše dílem losu. Libáň však nenechala nic náhodě a na soupeře, který loni obsadil 10. místo, se řádně vyzbrojila. Dalších šest gólů do sbírky nastřádal Ondřej Kohout, čtyřikrát se prosadil Tomáš Kaulfus. Oba borci si v utkání přišli na 8 kanadských bodů, ale prosadili se i další. Divoká byla zejména třetí třetina s výsledkem 9:4. Libáň si pojistila své druhé postupové místo výhrou 16:4.

O největší překvapení se v tomto týdnu postarali Žraloci. První bod v sezoně získali proti Řáholci, který v letošní sezoně hodně "rozdává" a základní část pravděpodobně skončí s negativní bilancí. To se po letním posílení nečekalo. Naopak Žraloci se herně zvedají a po loňské zpackané sezoně mohou v nadstavbě pozlobit hodně soupeřů. V tomto klání se skóre otevřelo až po polovině utkání, ale diváci o góly nakonec ochuzeni nebyli. Řáholec tahal za delší konec, ale v 57. minutě zužitkoval jedinou, zato prodlouženou, přesilovku Filip Havlík. Duel skončil remízou 3:3.

Sledujte nás i nadále zde nebo na webu www.jhl-nere.cz. Jan Hurei

Výsledky

skupina A

Kopidlno - Železnice 6:1

Branky: P. Louženský, Jansta, Odvárko, Rybka, Z. Pekárek, Pšenička - R. Sladký.

Blata - Kopidlno 9:7

Branky: Hubínek 3, T. Sedláček 3, A. Kloutvor, Pa. Kunc, Antl - P. Louženský 3, Z. Pekárek 2, Pšenička, J. Kořínek.

Holín - Vapos Jičín 2:5

Branky: T. Havelka, Šafránek - P. Mizera 3, J. Starý, J. Mácha.

Železnice - Sklepy Team 2:11

Branky: M. Janďourek, P. Volný - A. Malý 5, Horyna 4, V. Žilák, J. Sucharda.

skupina B

Žraloci Jičín - Řáholec Jičín 3:3

Branky: P. Nedvěd, T. Kořínek, Havlík - Tegel 2, Ulvr.

Libáň - Gema Jičín 16:4

Branky: Kohout 6, Kaulfus 4, J. Štěp 2, Zeman 2, Přibyl, Píša - V. Udržal, Málek, Köhler, R. Drusan.

Tabulka - skupina A
1. Vapos Jičín 5 0 0 34:6 10
2. Sklepy Team 4 0 1 33:16 8
3. Holín 2 1 2 36:27 5
4. Blata 2 1 2 26:23 5
5. Kopidlno 1 0 4 19:36 2
6. Železnice 0 0 5 8:48 0
Tabulka - skupina B
1. Revival 5 0 0 67:11 10
2. Libáň 4 0 1 59:30 8
3. Gema Jičín 3 1 2 34:48 7
4. Řáholec 2 1 2 34:32 5
5. Podchlumí 1 1 3 24:50 3
6. Robousy 1 0 4 27:46 2
7. Žraloci 0 1 4 15:43 1