Extraligové jičínské florbalistky zářily na Bohemians. Vyhrály a vezou tři body

12. 11. 2019 Florbal « zpět

Jičín - Předposlední kolo první poloviny základní části nejvyšší florbalové soutěže žen poslalo ženy KM automatik FBK Jičín na hřiště pátého celku tabulky, FbŠ Bohemians Praha.

Po nevydařeném domácím boji s Bulldogs Brno, kdy šlo o "velké" body v případném postupu do play-off, jičínskému celku v tomto zápase náležela nálepka outsidera. Od prvních sekund však hráčky Jičína začaly jezdit, byly aktivnější a více se tlačily do koncovky. Hodně byla vidět především Kristýna Bachmaierová, její dva projektily však domácí obrana zblokovala, další letěl nad branku domácích. V šesté minutě už však "zahřmělo", krosová přihrávka kapitánky Markéty Kosové našla rozběhnutou hrající trenérku Lucku Paulovičovou a ta s pomocí teče poslala svůj celek do vedení. Jičínské hráčky dále "tvrdily muziku", domácí ženy však postupně získávaly kontrolu nad míčkem (kolikrát úplně zbytečné ztráty FBK), šance na obou stranách nebyly k vidění, brankářky byly 100%. V 15. minutě svůj um prokázala klokanka Hana Poláková, bylo vyrovnáno. Jičínský celek má však kouzelnici Nikolu Kuchařovou, její akci na brankovišti pohotově a zkušeně proměnila ve vedení další hrající trenérka Marcela Urbanová. Druhé dějství nic podstatného nenabídlo, celek Jičína sympaticky zapojoval hráčky juniorského věku, v brance s ledovým klidem působila Marcela Velzelová a pomalu vše směřovalo k vyvrcholení v poslední třetině. A od prvních okamžiků bylo "živo" na obou stranách. Celky přestály i oslabení, to poslední už ale Bohemka potrestala a opět Poláková srovnala stav na 2:2. Uplynulo 29 sekund, génius Kristýna Bachmaierová, šikovnost a pohotovost Marcela Urbanová, a bylo to 3:2 pro Jičín. Bachy pak po hezké přihrávce a super cloně Lucky Paulovičové zvýšila na 4:2 a schylovalo se k extraligové senzaci číslo 1 tohoto ročníku. I přes závěrečné powerplay a snížení na 4:3 se "to povedlo", KM automatik FBK Jičín utrhl nečekané, avšak zasloužené tři body. Cíl v podobě postupu do play-off platí, hráčky Jičína ukázaly srdce a už se těší na Tatran Střešovice. Nejslavnější český florbalový klub přijede na utkání 11. kola extraligy žen do sportovního areálu, duel začne v 17.00, přijďte fandit! Tímto zápasem uzavře extraliga žen první polovinu základní části. (mp)

Sestava Jičína: Marcela Velzelová, Veronika Samková - Nikola Kuchařová, Lucie Růžičková, Adéla Dlouhá, Denisa Kalousková, Sára Čelišová - Lucie Paulovičová, Kristýna Bachmeirová, Šárka Egrtová, Markéta Kosová, Marcela Urbanová, Zuzana Svobodová, Karolína Strejcovská, Magda Fejfarová, Adéla Kmošková, Naty Kuželová.

POZVÁNKA NA FLORBALOVOU EXTRALIGU ŽEN

KM automatik FBK Jičín - Tatran Střešovice

v neděli 17. listopadu od 17.00 v SA Jičín