Jičínské florbalové pohodářky zatím přemožitelky nenašly

12. 11. 2019 Florbal « zpět

Jičín - Jičínské florbalistky, které hrají Královéhradecko-pardubickou florbalovou ligu, mají za sebou další dva turnaje. Zatím přemožitelky nenašly, ale slibné soupeřky se objevily.

FC Dynamo Pardubice - FBK Jičín Pohoda team B 3:8 (1:4, 0:3, 2:1)

V tomto utkání pohodářky musely trochu improvizovat se sestavou. Do branky zaklekla Štěpánka Vondrovicová a Michalka Dvořáková se posunula do útoku. Vše ale bez problémů zvládly, skvěle se zapojila i Pavlína Mikeš Mikolášková, která si po delší pauze přišla zahrát. Skóre otevřela Šárka Chlumská ve čtvrté minutě utkání a od té doby pohodářky vedení nepustily.

Branky: Chlumská (Kořínková), Mikolášková (Chlumská), Dvořáková (Mikolášková), Petrgálová (Vacková), Chlumská, Mikolášková, Šudová (Rozsypalová), Rozsypalová (Novotná).

FBK Jičín Pohoda team B - DTJ Trutnov 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)

Soupeřkám z Trutnova musí pohodářky vzdát hold. Hrály rychlý, aktivní florbal, dostávaly se do pěkných gólových příležitostí. Skvěle chytající brankářka Lada Špíglová však dopřávala svému týmu prostor ke hře. V čase 1:02 se pohodářky ujaly vedení po jednoduché akci (přihrávka střela) gólem Jany Kořínkové. Soupeřky však zvládly odpovědět, a dokonce na začátku druhé třetiny otočit skóre. Jejich radost ale trvala jen dvacet jedna vteřin. O další dvě minuty později stejná hráčka, Šárka Chlumská, zvrátila vedení zpět na stranu pohodářek. Za zmínku ještě stojí krásný únik Jany Kořínkové, která všem utekla a zavěsila zkušeně nad levý "beton".

Branky: Kořínková (Dvořáková), Chlumská (Kořínková), Chlumská (Kořínková), Kořínková (Chlumská), Novotná (Šudová), Kořínková (Dvořáková).

Sestava Jičína: Špíglová, Vondrovicová - Dvořáková, Droznová, Chlumská, Kořínková, Mikolášková, Novotná, Petrgálová, Rozsypalová, Vacková.

FbK Orlicko-Třebovsko - FBK Jičín Pohoda team B 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

Od začátku utkání se hrál pěkný útočný florbal. Než padl první gól, šance byly na obou stranách. Brankářka Lada Špíglová se však dobře vyspala a skvělými zákroky pomáhala pohodářkám držet soupeřky v šachu. Nejen skvělými zákroky, ale i perfektní rozehrou - několikrát vyzvala své spoluhráčky dlouhým výhozem k rychlému gólu. V šesté minutě se konečně podařilo Jičíňačkám překonat soupeřovu obranu a Jana Kořínková po krásné nahrávce od Pavlíny Paličkové zahájila gólový příděl. Na začátku druhé třetiny si trestné střílení vyzkoušela kapitánka Katka Rozsypalová, brankářku sice překonala, ale gól už vstřelit nedokázala. Odměnou za bojovný výkon je první nula v této sezoně.

Branky: Kořínková (Paličková), Rozsypalová (Šudová), Kořínková (Dvořáková), Rozsypalová (Dvořáková), Šudová (Špíglová), Kořínková (Paličková), Chlumská (Špíglová), Novotná (Rozsypalová).

FBK Jičín Pohoda team B - IBK Hradec Králové B 7:2 (4:0, 1:1, 2:1)

Sympatický výkon předvedly hráčky z Hradce Králové. Zatím nejtěžší soupeř Jičína, ačkoliv podle skóre by to málokdo tipoval. Útočné akce na obou stranách v rychlém sledu, chytré přihrávky, pěkné kombinace, diváci si přišli na své. Na obou stranách výborné zákroky brankářek, několikrát zazvonila konstrukce, nikdo si nemohl být jistý, která strana zrovna vytěží gól. Pokud soupeřky zklidní hru a zpřesní finální přihrávku, budou muset pohodářky v odvetě vytáhnout nějaké eso z rukávu, aby mohly pomýšlet na další vítězství. Každopádně kvalitní soupeř, se kterým je radost hrát.

Branky: Petrgálová, Paličková (Chlumská), Rozsypalová (Šudová), Paličková (Petrgálová), Rozsypalová, Dvořáková (Rozsypalová), Chlumská.

Sestava Jičína: Špíglová - Dvořáková, Chlumská, Kořínková, Novotná, Paličková, Petrgálová, Rozsypalová, Smetánková, Šudová, Vacková, Vondrovicová. Trenér Josef Pařík.

Zejména na domácích zápasech pohodářky postrádaly fanouška číslo 1, neúnavně povzbuzujícího Jiříka Špígla, který svádí svůj vlastní boj v hradecké nemocnici. Jiříku, myslíme na tebe, brzy se uzdrav! (mp)