Historický víkend pro FBK Jičín. Sedm zápasů, sedm vítězství

12. 11. 2019 Florbal « zpět

Jičín - Další sobota a neděle plné florbalu zapsaly do kroniky jičínského florbalového klubu další velký moment. Týmy KM automatik FBK Jičín svedly sedm mistrovských soubojů, které přetavily v sedm vítězství! Své boje ovládly 2x ženy B - Pohoda team, 2x dorostenci, 2x muži a povedenou tečku napsaly extraligové ženy, které příjemně překvapily na palubovce Bohemians Praha.

Dorost KM automatik FBK Jičín pořádal domácí turnaj, v jehož rámci se utkal se dvěma soupeři. V duelu s týmem Sokol Chlumec nad Cidlinou od prvních sekund diktovaly mladé naděje domácích tempo hry, dominance na míčku byla až překvapivá. Převahu hráči Jičína vyjádřili i góly, po trefách Matěje Jíny (2x) a Vaška Kloze to vypadalo na těžký debakl pro hosty. Nic na tom nezměnilo snížení po chybě v obraně, Adam Pazderník rychle překlopil vedení zpět na tříbrankový rozdíl. Tím však načal neskutečnou přestřelku, ostrými pálili hráči na obou stranách. Druhá třetina skončila 4:4, třetí dějství tak začínalo za stavu 7:4 pro Jičín. V něm potvrdili domácí borci roli favorita, střelcem duelu se stal Matěj Jína, který se trefil čtyřikrát.

Všichni hráči však vzhlíželi k nadcházejícímu duelu proti Náchodu B. Největší favorit soutěže a jasný aspirant na postup byl tentokrát v "plné palbě" a 76 diváků v bezvadné atmosféře sledovalo nádhernou florbalovou bitvu. Co v ní vynikalo? Rychlost a fyzický fond Adama Floriana, přehled a jedovaté střely Vaška Kloze, síla na míčku Adama Pazderníka, přehled a chytrost kapitána Tomáše Ouhrabky, senzační výkon brankáře Dominika Hamšíka. O každém hráči Jičína by se dalo napsat spoustu pozitivních komentářů, pochopitelné chyby také přišly, ale zpět k utkání. Slepené góly v sedmé a osmé minutě znamenaly stav 2:2, v 11. minutě šel Náchod do vedení, které vrátil do remízového stavu Tomáš Ouhrabka. Schovaná střela Adama Floriana dostala borce KM do vedení, které vydrželo přesně tři minuty. Bomba Adama Pazderníka dala přece jen lehkou výhodu do poslední třetiny na florbalky domácích, průběžný stav 5:4. Top florbal na hřišti, top atmosféra v hledišti, klíčový moment přišel čtyři minuty před koncem, kdy úžasnou souhru první lajny završil střelou do víka kapitán Tomáš Ouhrabka. Vítězství 6:5 FBK Jičín však po utkání nebylo důležité, myšlenky všech na hale se přesunuly k Vašku Klozovi, který 38 sekund před koncem utrpěl zranění kolena, všichni přejeme tomuto talentovanému hráči brzké uzdravení. Jičínský dorost pak tímto vítězstvím dal signál všem soupeřům, že o první flek se s nimi musí počítat!

Sestava Jičína: Ondřej Svoboda, Dominik Hamšík - Václav Kloz, Vojtěch Svoboda, Adam Florian, Lukáš Chrpa - Tomáš Ouhrabka, Adam Pazderník, Matěj Jína, Petr Szturc, Tomáš Typlt, Marek Badzo, Oliver Šulc, Adam Sucharda, David Chalupa. Trenér Pavel Ouhrabka.

Muži, jako nováček regionální ligy, překvapili hned úvodním čtyřbodovým sběrem (1 výhra, 1 remíza), v dalším dvoukole chtěli potvrdit formu a možná i označení černého koně soutěže. V mači proti celku Orel Přelouč to nebylo úplně jednoduché, kostra týmu, kterou od "plínek" cepovali Jarda Taneček a Pavel Haken, potvrdila svůj kredit, výhru 7:2 střelecky podpořil Jan Štál hattrickem, 2 góly přidal loňský kanonýr Tomáš Valkoun, přidal se i produktivní Fanda Novák (1 gól plus 3 nahrávky) a Tomáš Matys (1+2). Výborný výkon předvedl v brance Matěj Kraušner. Následující bitvu s týmem HAGA Pardubice by nejlépe charakterizovalo rčení "každý chvilku tahá pilku". Úžasnou bitvu rozsekl pět minut před koncem vítězným gólem Petr Dlouhý, výhra 6:5 byla zasloužená a vystřelila tým KM automatik FBK Jičín na špici tabulky (i když má o 2 utkání méně). (mp)

Sestava Jičína: Jan Kraus, Matěj Kraušner - Michal Schreier, Daniel Taneček, Jan Klamrt, Vojtěch Haken - František Novák, Tomáš Valkoun, Petr Dlouhý, Jan Štál, Tomáš Matys, Marcel Jeřábek, Marek Hubaček, Ondřej Kabelka.