Turnaj mladších žáků Rumcajsů

12. 11. 2019 Florbal « zpět

Jičín - K druhému florbalovému turnaji zajížděli jičínští mladší žáci, Rumcajsové, hrající systém 5+1, do haly v Chlumci nad Cidlinou. Přes menší potíže pořádajícího celku s organizací turnaje bylo vše nakonec úspěšně odehráno.

K prvnímu zápasu nastoupily jičínské naděje proti týmu FbK Orlicko-Třebovsko. Vyrovnaný zápas se přeléval z jedné strany na druhou a na konci se radovali jičínští kluci po výhře 7:6. Branky Jičína: Kunt 2, Chalupa 2, Zikmund 2, Povr.

V následujícím zápase se Jičínští postavili soupeři z FTC Vysoké Mýto. Od začátku tahali za kratší konec a nakonec z toho byla prohra 2:4, když obě branky vstřelil talentovaný Adam Chalupa. Třetím a posledním protivníkem byl domácí celek Sokol Chlumec nad Cidlinou. Začátek byl jak z hororu. Po pár desítkách sekund byl stav 0:3 a tým zralý na ručník. Rychlý timeout a domluva hráčům zabraly, těžiště hry se přesunulo na polovinu Chlumce. Do poločasu se podařilo snížit na 3:5. Hned po pauze však přišel gól na 3:6 a oslabení. V něm šlo do hry to nejlepší, co FBK Jičín má, a ve čtyřech se klukům podařil skvělý zámek proti 5 soupeřům hrajícím bezradnou přesilovku. Výsledkem oslabení bylo snížení na 5:6. Bohužel zbytečnou nekoncentrovaností kluci rychle inkasovali, závěrečný nápor a snížení na končených 6:7 už na prohře nic nezměnily. Branky Jičína: Chalupa 2, Povr 2, Zikmund 2.

I přes dvě prohry se obraz hry proti minulému turnaji určitě zlepšil, na většině hráčů jsou vidět pokroky, na tréninku makají, jen tak dál. Kluci si za bojovnost a nasazení určitě zaslouží pochvalu, kterou od trenéra Michala Zikmunda na konci turnaje obdrželi. (FBK)

Sestava Jičína: Martin Janda - Michal Kunt, Matěj Drahoňovský, Šimon Klouček, Dušan Markl - Adam Chalupa, Tadeáš Povr, Petr Kubů, Tonda Zikmund, Tadeáš Runčík, Hynek Táborský, Tomáš Martínek, Jan Martínek, Martin Pekař, Patrik Zeman.