Zápasy Jičínské hokejové ligy

19. 11. 2019 Hokej « zpět

Jičín - Ještě než obsadí zimní stadion v Jičíně jiný sport než lední hokej, mohli jsme být svědky startu nadstavbové části Speditrans Jičínské hokejové ligy. Když jsem posledně psal o vyrovnanosti, nemýlil jsem se, všechna tři úvodní utkání skončila remízou.

Pojďme nejprve k závěru základní části. O čtveřici postupujících již bylo rozhodnuto, ale vzhledem k tomu, že získané body se počítají i v nadstavbě (až na výjimky), bylo stále o co hrát. Zbývalo celé 7. kolo skupiny B.

Vítězem skupiny se s přehledem stal Revival, v posledním utkání proti němu nastoupily značně oslabené Robousy a bylo to "vraždění neviňátek". První třetina skončila v poměru 12:0. Gólová sprcha se ani potom nezastavila a do poloviny utkání byl stav hrozivých 19:0. Poté si Revival vstřelil vlastní gól a bouře utichla. Výsledek 23:1 je i tak rekordem sezony. Nejproduktivnějším hráčem utkání byl vítěz produktivity základních skupin Zdeněk Václavec mladší (v utkání 4+3), ale jinak se o body rozdělil celý tým.

Svého soupeře nešetřila ani Libáň. Druhý postupující tým skupiny si s Řáholcem poradil i bez svého nejproduktivnějšího hráče Ondřeje Kohouta. Rozhodnuto bylo už po první třetině, která skončila 6:2. Hattrickem se blýskl Jan Štěp a jeho Libáň zvítězila hladce 12:4.

O body do nadstavby se tak nakonec bojovalo jen v souboji Žraloků s Podchlumím. Třetí nejhorší tým uplynulého ročníku se rapidně zvedá a o body obírá i papírově silnější týmy. V jeho bráně se zaskvěl Tomáš Drahoňovský, který dovolil soupeři poprvé a zároveň naposledy skórovat až ve 42. minutě. V té době už Žraloci vedli 4:0 a v nervózním utkání, kde nebyla nouze o bitky i vyšší tresty, zvítězili 5:1.

A oba týmy jsme mohli pozorovat o pár dní později při startu nadstavbové části. Žraloci byli proti Blatům v jasné pozici outsidera, do utkání navíc nastoupili jen v minimálním počtu 7+1. Co se ale nestalo? Žraloci do utkání vlétli jako uragán a soupeři uštědřili čtyři zásahy během jedné třetiny. Otřesená Blata dokázala kontrovat, ale až v průběhu druhé třetiny, kdy stáhla na 3:4 ze svého pohledu. Viditelně znavení Žraloci statečně bojovali, ale o výhru je dvě minuty před koncem připravil jejich bývalý hráč Vojta Kratochvíl. Utkání skončilo remízou 5:5.

Krásný duel sehrály i Gema s Holínem. Další utkání, kde velký favorit nedokázal soupeře porazit, začalo opatrně. Holín poslal ve 14. minutě do vedení Milan Šobek, ale bylo to naposledy. Gema vývoj otočila a na každé vyrovnání Holína reagovala opět vedoucím gólem. Třikrát po sobě to dokázal Patrik Köhler, který v utkání posbíral pět bodů. Holín mocně finišoval a dvougólové manko, které mu vzniklo ve třetí části, dotahoval při hře bez gólmana. Patnáct sekund před koncem využil útočné buly Tomáš Havelka a dokončil hattrick. Zasloužená remíza 6:6 pro oba týmy.

A remíza do třetice. Tentokrát kvalitativně horší utkání s řadou nepřesností z obou stran se vyvíjelo lépe pro Podchlumí. To si během první třetiny dvakrát vybojovalo náskok dvou gólů, ale Kopidlno se dotáhlo na dostřel. Druhá třetina příliš akce nepřinesla, a tak se rozhodovalo až v závěru. Hned ve 41. minutě prokličkoval mezi soupeři Aleš Michal a vyrovnal. Podchlumí se vzápětí vrátilo do vedení tvrdou ranou Kryštofa Koníře, ale v 50. minutě definitivně vyrovnal na 5:5 Vladislav Kosina. Závěr si gólmani pohlídali a i zde byla remíza zasloužená.

Následující týden bude vlivem jiného programu chudý, hrát se mají jen dvě utkání. V pondělí 25. listopadu nás ale čeká výborný souboj Sklepů s Revivalem, takže se máme na co těšit. Skupina N-2 je dle dosavadních výsledků extrémně vyrovnaná a uvidíme, co přinese nadstavbová část dál.

Tabulku nadstavby přineseme v příštím vydání. Sledujte nás i nadále zde nebo na webu www.jhl-nere.cz. Jan Hurei

Výsledky

skupina B

Revival - Robousy 23:1

Branky: Z. Václavec ml. 4, D. Fišar 4, V. Stránský 3, L. Karban 3, V. Krupička 2, R. Pour, J. Hurei, Dlabola, O. Srb, T. Novotný, Sysel, Jar. Sedláček - O. Kraus.

Podchlumí - Žraloci Jičín 1:5

Branky: J. Špicar - Folprecht, P. Nedvěd, Havlík, Zezulka, M. Pokorný.

Řáholec - Libáň 4:12

Branky: Kirschner, Čermák, Mojžíšek, Anděl - J. Štěp 3, Zeman 2, Pažout 2, Dušička 2, Kryštofek, Vohnout, France.

nadstavbová skupina N-2

Žraloci Jičín - Blata 5:5

Branky: P. Mařan 2, Havlík 2, Folprecht - Kratochvíl 2, Daniel, T. Sedláček, Antl.

Gema Jičín - Holín 6:6

Branky: Köhler 3, Maťátko, L. Kříž, Mejzlík - T. Havelka 3, J. Hlavatý 2, M. Šobek.

Podchlumí - Kopidlno 5:5

Branky: K. Koníř 2, M. Novák, Rachota, J. Špicar - Odvárko, Jansta, Pšenička, Michal, Kosina.

Konečná tabulka - skupina A
1. Vapos Jičín 5 0 0 34:6 10
2. Sklepy Team 4 0 1 33:16 8
...
3. Holín 2 1 2 36:27 5
4. Blata 2 1 2 26:23 5
5. Kopidlno 1 0 4 19:36 2
6. Železnice 0 0 5 8:48 0
Konečná tabulka - skupina B
1. Revival 6 0 0 90:12 12
2. Libáň 5 0 1 71:34 10
...
3. Gema Jičín 3 1 2 34:48 7
4. Řáholec 2 1 3 38:44 5
5. Žraloci 1 1 4 20:44 3
6. Podchlumí 1 1 4 25:55 3
7. Robousy 1 0 5 28:69 2