Extraliga žen v polovině. Jičín v sobotu opět hraje doma

19. 11. 2019 Florbal « zpět

Jičín - O sváteční neděli hostily florbalistky KM automatik FBK Jičín v rámci 11. kola nejvyšší soutěže Tatran Střešovice. Povzbuzené výhrou na Bohemians se chystaly na další "loupež", začátek se však nepovedl a hned ve 2. minutě zůstala nepokrytá v brankovišti Seemannová (0:1). O minutu později si však domácí první lajna vytvořila tlak, ze kterého se prosadila ta, která celou akci začala - Nikola Kuchařová, stav 1:1 a začínalo se znovu. Přestřelka v úvodu pokračovala, Tatran si vzal vedení zpět opět po dorážce v brankovišti. Vysoké tempo oba celky ještě stupňovaly a nebezpečné akce byly k vidění na obou stranách. Na 1:3 zvýšily hráčky z Prahy znovu(!) z prostoru před brankou, snížit mohla po pěkné akci Áďa Dlouhá, ale přestřelila.

Do druhého dějství vstoupil Jičín velmi aktivně, soupeř však nemilosrdně trestal každou chybu. Dvakrát se prosadila Denisa Billá a dostala tak svůj tým do vedení 1:5. V polovině utkání se individuální akcí prosadila hrající trenérka Lucie Paulovičová, o 20 sekund později však domácí obrana za sebou nechala dvojici Prontekerová, Kvasková a bylo to 2:6. 34. minuta však vrátila Jičínu naději, krásnou kombinaci předvedly nahrávající Nikola Kuchařová a střílející Kristýna Bachmaierová (3:6). Střešovice dostaly možnost přesilové hry, v ní dvakrát zablokovala střelecké projektily Lucka Růžičková. Dvě minuty před koncem druhé třetiny protáhla od půlky hřiště krok kapitánka Markéta Kosová a zkušeně zakončila (4:6). Další branka byla na spadnutí a nakonec i padla, nahození Kristýny Bachmaierové z půlky hřiště skončilo v šibenici zároveň se sirénou - branka neuznána.

V posledním dějství ofenzivní florbal vrcholil, Billá zkompletovala hattrick, avšak ženy FBK Jičín se nevzdávaly. Zuzana Svobodová, Karolína Erbanová ani Šárka Egrtová však svoje příležitosti neproměnily. Následně opět platilo nedáš-dostaneš, znovu předbrankový prostor a v 50. minutě stav 4:8. Domácí hráčky bojovaly, sympatický výkon však nakonec body nepřinesl. Konečný výsledek 6:9 byl pro Jičín trochu krutý.

Po polovině soutěže tým Jičína drží devátou příčku, na postupovou osmou ztrácí pouhé dva body. Odvety v základní části tak slibují velké drama, celek z Jičína chce do play-off počtvrté v řadě. Hned v následujícím 12. kole přivítají jičínské hráčky opět na domácí palubovce v sobotu 23. listopadu od 17.30 velkého favorita na zisk titulu a aktuální druhý celek tabulky, Florbal Chodov. V jeho dresu diváci uvidí Anet Jarolímovou, která se v jičínském dresu minulý ročník vrátila do velkého florbalu, a také Gabrielu Žůrkovou, která v modročerném odehrála přes 100 utkání a poslední dvě sezony byla kapitánkou a hrající trenérkou FBK. Po tomto utkání následuje reprezentační přestávka (mistrovství světa žen), další domácí duel přijde na řadu až 22. prosince. (mp)

Sestava Jičína (góly + asistence): Veronika Samková, Marcela Velzelová - Nikola Kuchařová 1+2, Sára Čelišová, Lucie Růžičková, Adéla Dlouhá 0+1 - Lucie Paulovičová 2+1, Kristýna Bachmaierová 2+1, Karolína Erbanová, Šárka Egrtová, Markéta Kosová 1+0, Marcela Urbanová, Zuzana Svobodová, Tereza Mrázková.

POZVÁNKA NA FLORBALOVOU EXTRALIGU

KM automatik FBK Jičín - Fat Pipe Chodov

v sobotu 23. listopadu od 17.30 v SA Jičín