Florbalové juniorky FBK Jičín v čele ligové tabulky

19. 11. 2019 Florbal « zpět

Jičín - Jičínské florbalové juniorky sehrály o uplynulém víkendu ve Rtyni další dvě utkání ligové soutěže. Ziskem šesti bodů potvrdil tým svoji suverenitu a bez ztráty bodu vede po šesti kolech ligovou tabulku.

KM automatik FBK Jičín - FTC Vysoké Mýto 6:1 (2:1, 0:0, 4:0)

Jičínský tým zahájil první utkání velkým tlakem, který ale narážel na urputnou obranu soupeřek. Vysokomýtský "beton", při kterém obvykle minimálně čtyři hráčky bránily v těsném bloku velké brankoviště a blokovaly většinu střel, dělal Jičínu celé dvě třetiny problém. Vysokomýtská brankářka navíc posílala dalekými výhozy svoje spoluhráčky do nebezpečných brejků. Ač se většinu zápasu hrálo na jednu branku, šlo Mýto po jedné z rychlých akcí do vedení. Hráčky Jičína ale pokračovaly v tlaku a díky kombinační hře se stále častěji dostávaly k přímému ohrožení branky soupeře. Po souhře se Simonou Korbelářovou přišlo kýžené vyrovnání z hole Šárky Egrtové. O chvíli později si obě hráčky role vyměnily a Jičín na konci první třetiny vedl 2:1. Obléhání a ostřelování vysokomýtské branky přineslo více než pět desítek střel, ale do konce druhé třetiny jen poněkud hubené vedení. Při rychlých protiútocích se navíc musela několikrát blýsknout jičínská gólmanka Tereza Chlumská i opory jičínské obrany. Až ve třetí třetině přetavil Jičín herní rozdíl i v ten brankový. Rychlým kombinacím a přesné střelbě už soupeř nedokázal čelit a skóre narostlo na stav 6:1. Výše jmenované střelkyně Jičína přidaly každá po brance. K nim se pak přidala dvěma zásahy i Radka Korbelářová.

Góly Jičína: Egrtová 2, S. Korbelářová 2, R. Korbelářová 2.

KM automatik FBK Jičín - IBK Hradec Králové 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)

Střet s odvěkým rivalem o první místo v tabulce přinesl herně i výsledkově velmi rozdílné třetiny. Jičínský výkon tak trochu jako den a noc. Úžasná první třetina, kdy Jičíňačky kombinovaly na jeden dotek a rychlými akcemi naprosto rozvrátily obranu i sebevědomí soupeřek. Po krásné křižné střele Majdy Fejfarové, blafáku Adély Kmoškové a dvou gólových průnicích Simony Korbelářové měl Jičín na počátku druhé třetiny luxusní vedení 4:0.

Herní nasazení pak ale upadlo a po jičínských zaváháních ve vlastním obranném pásmu se Hradec dostal ke korekci výsledku na 4:2, a hlavně zpět do zápasu. Teď to byl naopak Jičín, kdo musel čelit tlaku soupeře. Obrana i brankářka FBK Jičín ale už soupeři další branku nedovolily. Naopak na počátku poslední části hry navýšil jičínský tým vedení na 5:2 díky povedenému zásahu obránkyně Nicol Trochové. Hradec se sice ještě snažil o zdramatizování utkání, dokázal ale už jen pár vteřin před jeho koncem korigovat na 5:3. Cenné a zasloužené vítězství. V utkání se navíc Jičín musel obejít bez dvou hráček, které odjely k souběžně hranému zápasu extraligy žen. (chm)

Góly Jičína: S. Korbelářová 2, Fejfarová, Kmošková, Trochová.

Sestava KM automatik FBK Jičín: Tereza Chlumská - Sára Čelišová, Nikola Ziegelheimová, Nicol Trochová, Sabina Hohberg, Tereza Nováková - Šárka Egrtová, Simona Korbelářová, Radka Korbelářová, Majda Fejfarová, Adéla Kmošková, Naty Kuželová, Ema Dobiášovská, Tereza Klimešová. Trenér Michal Šuk.