Florbalové juniorky suverénní

03. 12. 2019 Florbal « zpět

Jičín - Florbalové juniorky KM automatik FBK Jičín si udělaly v neděli odpoledne výlet do Svitav, kde se střetly se sousedkami v tabulce (šlo o duely prvních tří celků).

V prvním zápase proti Dobrušce vypadala dle pohledu na scoreboard úvodní třetina vyrovnaně, výsledkově dokonce hovořila 2:1 pro FBC Dobré. Avšak šlo o promyšlenou taktiku, trenérka Markéta Kosová dobře věděla, co dělá, pomyslný řetěz svým hráčkám povolila teprve po dvaceti minutách. Pěkný rychlý florbal a kolektivní pojetí jičínských hráček znamenaly postupné překlopení skóre až na 3:6, malinká nepozornost FBK však dala ještě Dobrušce šanci (4:6). Poslední část byla na góly nejbohatší a přesně dle předepsaných not trenérky Jičína. Krásné kombinace, góly - konečný stav 6:14 nepotřebuje další komentář. Střelkyněmi utkání byly Naty Kuželová (4) a Majda Fejfarová (3), které sbírají v tomto soutěžním ročníku již zkušenosti v extralize žen.

Druhý mač proti IBK Hradec Králové měl být bojem o první místo, po 11 minutách bylo však hotovo, vymalováno. Jičínské hráčky neměly slitování a soupeřky drtily na každém metru hřiště, po vstřelení branky na 5:1 se dalších 34 minut víceméně dohrávalo, konečný výsledek byl 11:4. Radka i Simona Korbelářovy zaznamenaly hattrick (jde o hráčky dorosteneckého věku, v extralize žen nemohou nastoupit), koučka Markéta Kosová pochválila komplet celý kádr za výborný přístup, výkony, speciální poděkování vyslovila hráčce Terce Novákové, která se oblékla do brankářské výstroje a oba duely v brankovišti působila velmi sympaticky. Osm zápasů, osm vítězství, napodobí juniorky loňskou jízdu mužů a odehrají soutěž bez ztráty bodu?

Sestava Jičína (góly + asistence): Tereza Nováková - Sabina Hohberg (0+2), Šárka Egrtová (2+1), Nikola Ziegelheimová (0+1) - Radka Korbelářová (5+3), Simona Korbelářová (5+4), Nicol Trochová (1+1), Naty Kuželová (6+2), Majda Fejfarová (3+4), Adéla Kmošková (3+3).

Výkonnost jičínských juniorek sledují samozřejmě top kluby. Jeden z nich, Florbal Chodov, si příští týden vyžádal vzájemnou konfrontaci v podobě přátelského utkání v Praze! Martin Petrgál