Muži FBK Jičín prodloužili sérii utkání bez prohry na 30 zápasů

10. 12. 2019 Florbal « zpět

Jičín - V dalším pokračování florbalové regionální ligy mužů se nováček této soutěže, KM automatik FBK Jičín, vydal do Náchoda, kde čelil domácím borcům a Dvoru Králové.

Jičín chtěl protáhnout svou úžasnou sérii bez prohry, avšak hned v prvním utkání proti Dvoru měl namále. Oslaben o Honzu Štála nechytil začátek utkání a brzy prohrával 0:2. Naštěstí přišlo střelecké obrození superstřelce loňské sezony Tomáše Valkouna, který dvěma slepenými góly vyrovnal. Oba celky se přetahovaly o výsledek až do konce, výsledná remíza 8:8 nepotěšila ani jeden tým.

Branky a asistence FBK: Tomáš Matys 1+3, Tomáš Valkoun 3+0, Jan Klamrt 0+3, František Novák 2+0, Petr Dlouhý 1+1, Marek Hubaček 1+0, Michal Schreier 0+1.

Druhý zápas proti domácímu celku se v první třetině podobal tomu předchozímu. Preciznost v obraně nechal Jičín nejspíš doma a na začátku třetí třetiny vedl Náchod 6:5. Pak však během 10 sekund hráči Jičína otočili. Nejprve se trefil nejproduktivnější muž soutěže Tomáš Matys, v čase 33:33 se prosadil po nahrávce kapitána Michala Schreiera (hraje s číslem 33) Ondra Kabelka. Klid do koncovky to však ještě nepřineslo. Náchod během dvou minut provedl další zvrat a v čase 36:24 vedl 8:7. Šílenou přestřelku rozhodl hattrickem během šesti minut Petr Dlouhý, celkem zaznamenal v duelu pět branek! Konečná výhra 12:9 a ofenzivní smršť potěšily diváky, FBK Jičín díky remíze a výhře prodloužil svou neporazitelnost na fantastických 30 zápasů! Přezimuje na lichotivém 2. místě tabulky (má ještě dva zápasy k dobru). Kaňkou turnaje bylo zranění Bobeše Plíška, snad to nebude nic vážného, přejeme brzké uzdravení. Další zápasy čekají muže až v roce 2020. (mp)

Branky a asistence FBK: Petr Dlouhý 5+1, Tomáš Matys 2+4, Ondřej Kabelka 2+1, Tomáš Valkoun 2+0, Michal Schreier 1+1, František Novák 0+1, Marek Hubaček 0+1, Marek Pech 0+1, Vojtěch Haken 0+1.

Sestava Jičína: Jan Kraus, David Bret - Michal Schreier, Jan Klamrt, Marek Pech, Vojtěch Haken - Tomáš Matys, Petr Dlouhý, Ondřej Kabelka, František Novák, Tomáš Valkoun, Marek Hubaček, Bobeš Plíšek.