Starší žáci FBK Jičín hájili 2. koš

10. 12. 2019 Florbal « zpět

Jičín - V domácím prostředí se představili starší žáci FBK Jičín, jejich florbalová liga se v regionu Hradecka a Pardubicka hraje košovým systémem. Celkem 32 celků je rozděleno do sedmi skupin, po každém turnaji vždy vítěz postupuje do vyššího koše, poražený do dalšího turnaje sestupuje níže. Mladí hráči Jičína se drží těsně pod "jedničkou", ve sportovním areálu na ně čekali čtyři těžcí soupeři.

KM automatik FBK Jičín - FBC Dobruška 2:4

V prvním duelu byla na hráčích patrná nervozita, přece jen před zraky svých blízkých a před slušně zaplněnou halou nehrají často. Navíc Dobruška potvrdila svou kvalitu, využívala v soubojích jasnou fyzickou převahu. Přesto se žáci nechtěli vzdát a dřeli až do konce, body však v tomto duelu byly vysoko.

Branky Jč: Adam Sucharda 1+0, Petr Szturc 1+0.

KM automatik FBK Jičín - FbK Orlicko-Třebovsko 2:3

I přes rychlý inkasovaný gól se domácí rychle dostali do utkání a byli lepším týmem. Nedařila se však koncovka, šancí bylo dost, ale ani přes drtivý tlak hráči Jičína porážku odvrátit nedokázali. Vysloužili si však potlesk, kvalitnímu soupeři byli opravdu více než vyrovnaným soupeřem. Orlicko nakonec celý turnaj vyhrálo bez ztráty bodu a postoupilo do 1. koše.

Branky Jč: Tonda Zikmund 1+0, Jakub Holý 1+0, Adam Chalupa 0+2.

KM automatik FBK Jičín - FbC Sokol Předměřice n/L 6:2

Neoblíbený protivník čekal na Jičín ve třetím utkání. Trenéři však naordinovali účinnou taktiku, hráči konečně oklepali poslední zbytky nervozity a úsměvy nešetřili již před úvodním hvizdem. A začali dávat branky! Předvedli dominantní týmový výkon, kterému nebylo (snad kromě jedné minuty) co vytknout. Kapitán Petr Szturc pak mohl vyzvat spoluhráče k vítězné děkovačce.

Branky Jč: Petr Szturc 1+2, Jakub Holý 2+0, Adam Chalupa 1+0, Matěj Jína 1+0, Pavel Rulc 1+0, Tonda Zikmund 0+1, Lukáš Patzelt 0+1, Matyáš Filip 0+1.

KM automatik FBK Jičín - Sokoli Pardubice B 4:4

Euforii z vítězství a skvělého výkonu si přenesli hráči Jičína i do posledního duelu, rychlé vedení 2:0 však tým ukolébalo a i přes burcování trenérů a diváků se malinko "zasekli". Pardubice vyrovnaly na 2:2 a zbývalo závěrečných 10 minut. Dramatická podívaná trvala do posledních vteřin, konečná remíza posunula jičínský celek na 3. místo turnaje druhého koše. Hráči si vyslechli pochvalu za předvedené výkony a dále budou tvrdě pracovat na svém sportovním vývoji. Závěrem klub FBK Jičín děkuje skvělým divákům a pořadatelům za pomoc, především Davidu Chalupovi, Aleši Filipovi a Marku Slavíkovi. Děkujeme! (mp)

Branky Jč: Adam Chalupa 1+0, Tonda Zikmund 1+0, Jakub Holý 1+0, Petr Szturc 1+0, Matěj Jína 0+1, Vojtěch Linhart 0+1.

Sestava Jičína: Matěj Slavík, Karel Pažout - Daniel Valeš, Michal Kunt, Adam Sucharda, Matyáš Filip - Petr Szturc, Adam Chalupa, Matěj Jína, Tonda Zikmund, Lukáš Patzelt, Vojtěch Linhart, Pavel Rulc, Jakub Holý.