Zápasy Jičínské hokejové ligy

17. 12. 2019 Hokej « zpět

Jičín - Než se nadějeme, přehoupne se Speditrans Jičínská hokejová liga už do své druhé poloviny. A v polovině se brzy ocitne i nadstavbová část.

Přestože se tak ještě nestalo, je elitní skupina N-1 téměř rozhodnuta. V čele je dosud suverénní Revival, kterému se do cesty jako poslední postavila Libáň. Oba týmy postrádaly některé důležité členy týmu, ale se ztrátami se lépe vyrovnal Revival. Úvodní část se obešla bez gólů, a skóre tak načal až v 25. minutě Ondřej Kohout. Pak nastal zajímavý zlom. Revival přesně na 19 minut zařadil vyšší stupeň a během této doby zničil Libáň osmi góly. Třikrát se prosadil Zdeněk Václavec mladší, čtyři asistence zapsal Dan Mácha. V 45. minutě Revival opět slevil a dovolil soupeři upravit skóre z 1:8 na konečných 4:8. Na všech gólech Libáně se podílel Ondřej Kohout. Revival má po čtyřech utkáních 8 bodů, a pokud v příštím duelu porazí Sklepy Team, zajistí si ještě před koncem roku(!) přímý postup do semifinále.

Tak nějak v poklidu si jde za svým cílem i Vapos. Po prohře s Revivalem se vrátil ke své hře, postavené na brilantní defenzivě a téměř nepřekonatelném gólmanovi. Nutno podotknout, že Sklepy Team mu cestu k vítězství velmi usnadnil, když nastoupil bez většiny opor v pouhých sedmi hráčích do pole. Kdo ale čekal nějakou smršť, ten se mýlil. Petr Mizera a Michal Puš zajistili vedení po první části 2:0, ale ve druhé třetině snížil Zdeněk Augusta. Rozhodlo se tak až ve třetí třetině, kdy Vapos přidal další tři góly a utkání vyhrál pohodlně 5:1.

Skupina N-2 měla na programu hned pětici duelů a s nadsázkou bychom uplynulý týden mohli nazvat "týdnem Železnice". Ta se totiž divákům na zimním stadionu v Jičíně představila hned třikrát. Důvodem byla předehrávka vánočního duelu s Řáholcem, která se vtěsnala za původní nedělní program. A Železnice svým přičiněním velmi ovlivnila situaci v extrémně vyrovnané tabulce. Utkala se se třemi celky, které bojují o postup do lepší poloviny nadstavbové skupiny. Řáholec s absolutním přehledem Železnici přehrál, systematicky navyšoval skóre a díky skvělému výkonu Vojty Vondráčka odešel poprvé v sezoně z utkání i bez inkasované branky. Výsledek 9:0.

Gema o den později postupovala velmi podobným způsobem, a i když Železnice dokázala vstřelit ve druhé části gól, šlo se do kabin za stavu 6:1. Třetí třetina ale ukázala, že není radno "sundávat nohu z plynu", a Železnice laxnosti Gemy několikrát využila. Čtyřmi góly skóre korigovala, ale počítají se body a ty po výhře 9:5 brala Gema.

To se ale nedá prohlásit o Žralocích. Ti po několika velmi dobrých výkonech předvedli jeden tragický a po zásluze dovolili soupeři, hrajícímu jen v devíti hráčích, ukázat své přednosti. Tou největší jsou rychlé protiútoky a Železnice z nich tentokrát trestala. Klíčový byl začátek třetí části, kdy "červení" otočili z 2:3 na 5:3 a Žralokům už povolili jen jeden úder. Ty do "předělu" čeká už jen jedno utkání se silným Holínem a na velký úspěch v podobě postupu do lepší čtveřice budou muset zřejmě zapomenout. Železnice se alespoň odlepila od dna a do konce roku má dohráno.

Další dva body do sbírky přidal Holín, a splní-li roli favorita i proti Žralokům, posune se na první místo skupiny N-2 s velmi dobrými vyhlídkami na budoucnost. Podchlumí jim příliš cestu neztížilo a dovolilo prosadit se i některým "mlčícím zabijákům" z řad Holína. Petr Daňo nastřílel 4 góly a přidal i asistenci, dvakrát se prosadili i Martin Zikmund a Petr Starý a Holín dokráčel k vítězství 10:2.

Zaváhání Žraloků a Podchlumí se hodí do scénáře i Blatům, která jsou nyní horkými favority na postup do skupiny B-1. Výrazně si pomohla výhrou 5:1 nad Robousy, které jsou jen stínem loňského "zázraku". Čtyři góly a asistenci zapsal Tomáš Sedláček, který se ve velkém stylu vrátil do top 10 produktivity.

Děkuji vám velice za více než osm let dlouhou přízeň, kdy jsem vás takto informoval o dění v JHL. Nadále naleznete zpravodajství z JHL na www.jhl-nere.cz. Jan Hurei

Výsledky

skupina N-1

Libáň - Revival 4:8

Branky: Kohout 3, Křiváček - Z. Václavec ml. 3, O. Srb, M. Kubíček, D. Fišar, R. Pour, L. Karban.

Sklepy Team - Vapos Jičín 1:5

Branky: Augusta - P. Mizera 2, M. Puš, R. Bernard ml, O. Mizera.

skupina N-2

Žraloci Jičín - Železnice 4:5

Branky: P. Stránský 2, P. Nedvěd, Havlík - D. Malý 2, P. Haken, M. Šťastný, P. Volný.

Holín - ZD Podchlumí 10:2

Branky: P. Daňo 4, Zikmund 2, P. Starý 2, J. Hlavatý, J. Kozák - J. Špicar, V. Koníř.

Blata - Robousy 5:1

Branky: T. Sedláček 4, Kratochvíl - Bugel.

Řáholec Jičín - Železnice 9:0

Branky: Čermák 2, Mojžíšek 2, V. Zugar, Tegel, T. Kocourek, Jedlička, O. Zugar.

Železnice - Gema Jičín 5:9

Branky: D. Malý 2, M. Janďourek, Lhota, Hnízdo - L. Kříž 2, J. Zachoval 2, R. Vaníček 2, D. Pekárek, Mejzlík, J. Jón.

Tabulka - skupina N-1
1. Revival 4 0 0 33:19 8
2. Vapos Jičín 3 0 1 15:9 6
3. Sklepy Team 1 0 3 19:26 2
4. Libáň 0 0 4 21:34 0
Tabulka - skupina N-2
5. Gema Jičín 6 2 0 63:40 14
6. Holín 5 2 0 64:26 12
7. Blata 3 2 1 37:32 8
8. Řáholec 3 1 2 43:35 7
9. Žraloci 2 2 3 27:27 6
10. Podchlumí 2 2 3 32:43 6
11. Železnice 2 0 6 24:58 4
12. Kopidlno 1 1 4 25:35 3
13. Robousy 1 0 6 31:50 2