Jičínští judisté v extralize na pátém místě

17. 12. 2019 Judo « zpět

Jičín - Po finálovém kole extraligy v judu, kam postoupily čtyři celky, bylo vyhlášeno celkové pořadí v extralize 2019. Jičín získal krásné páté místo a jen o lepší skóre postoupily ze základní skupiny Litoměřice, které Jičín v základní skupině porazil. I tak je páté místo velikým úspěchem.

Pořadí extraligy 2019:

1. USK Praha

2. Sport judo Litoměřice

3. Judoclub Liberec

4. SK KP Brno

5. SKP Judo Jičín

6. Baník Ostrava

7. Sokol Praha Vršovice

8. Judoklub Olomouc

Trenéři Milan Letošník a Luděk Vaníček měli k dispozici kvalitní celek, ale kluby, které mají vyšší finanční zdroje, si mohly dovolit kvalitnější zahraniční závodníky, což v řadě utkání bylo důležité. V celku Jičína startovali dva reprezentanti Slovenska Matěj Poliak a Matěj Hajás, oporou celku byl Michal Vaníček, dále startovali Petr Matějka, junior Tadeáš Čeřovský, Jakub Krejčík a Tomáš Knotek.

Páté místo je pro Jičín velikým úspěchem. V roce 2020 se opět mění pravidla extraligy, když startovat bude moci jen jeden cizinec. Jičín byl nalosován do skupiny A, kde kromě mistra ČR USK Praha budou startovat SKKP Brno a Judoclub Vysočina.

V Jičíně uvidíme turnaj extraligy 6. června 2020.

Bohatý program judistů v roce 2020

Judisté budou mít v roce 2020 hned několik turnajů, kde uvidíme nejlepší borce ČR i závodníky zahraniční. Dne 28. března proběhne v Jičíně Mistrovství ČR mužů a žen, 23. května se koná v Jičíně Český pohár - Velká cena Jičína mužů a žen, 6. června turnaj extraligy a 3. října turnaj žáků Samurajská katana, kde letos startovalo 415 žáků a žaček. Příznivci juda budou mít možnost vidět nejlepší borce od žáků až po muže. (jl)