Vydařený víkend nejmladších nadějí jičínského juda

13. 02. 2020 Judo foto: 1 « zpět

Jičín - O víkendu se i přes probíhající pololetní prázdniny zúčastnily dvě skupinky jičínských žáčků dvou různých sportovních soutěží.

V sobotu se v liberecké sportovní hale uskutečnila soutěž pro nejmladší judisty v kategoriích U9, U11 a U13, držitele maximálně 5. kyu (žlutý pás). V neděli pak proběhl 33. ročník Polabské ligy - Poháru města Kolína.

V sobotu se nejvíce dařilo Marku Jelínkovi v kategorii U13 do 34 kg a Matějovi Dolanskému v kategorii U13 do 38 kg. Oba ve svých kategoriích nepoznali hořkost porážky a zaslouženě zvítězili.

V kategorii U11 do 32 kg skončila Zuzana Jelínková krůček od medaile na 4. místě.

V neděli si odbyl premiéru v kategorii U13 do 38 kg Jan Egrt. Po opatrném rozjezdu v boji ve skupinách Honza v semifinále i finále této kategorie zvítězil před časovým limitem nádherně provedenou technikou tomoe nage a zaslouženě získal zlatou medaili.

V kategorii U13 do 36 kg vybojoval po velmi dobrém výkonu Tomáš Ort bronzovou medaili.

Stejný kov vybojoval při svém premiérovém představení v kategorii U15 do 46 kg i Vojta Ježek, který podlehl až v semifinále pozdějšímu vítězi této kategorie a získal tak svou první medaili v kategorii starších žáků. (ml)

Na snímku pořízeném při autogramiádě během prosincového vánočního setkání s Lukášem Krpálkem je Jan Egrt druhý zleva. Foto: Jiří Němeček

foto