Starší žáci FBK Jičín postupují

25. 02. 2020 Florbal « zpět

Jičín - S jasným cílem odjížděli starší žáci KM automatik FBK Jičín do Litomyšle, kde chtěli ovládnout čtyři utkání a postoupit tak zpět do 3. koše Krajské ligy HK a Pardubicko.

První duel proti domácím se nesl malinko v nervózním duchu, hráči Litomyšle navíc dali dvě rychlé branky. Kluci z Jičína však pomalu získali jistotu a začali předvádět florbal, který umí. Stav utkání otočili a přes šťastné vyrovnání dovedli zápas do vítězného konce 4:3, když rozdílový gól dal Adam Chalupa.

Následující utkání s Pardubicemi bylo jasné od začátku do konce, střelecky se dařilo Lukáši Patzeltovi (4 góly), dvakrát se při své premiéře ve florbalových soutěžích prosadil Vojtěch Sobotka.

V třetím utkání však přišlo kruté vystřízlivění, hráči neplnili pokyny, prohrávali hodně osobních soubojů a s Hradcem rupli 3:6. Silou vůle pak přetlačili Lanškroun 4:3, jejich zklamání však bylo hmatatelné.

Jenže vítězství v turnaji a cíl v podobě postupu nakonec přišly! Na zpáteční cestě se žáci dozvěděli výsledek posledního utkání turnaje, Pardubice nečekaně obraly Hradec a tím poslaly FBK Jičín do třetího koše. Euforie v autobusu se nedá popsat, i přes dosažený cíl však trenérský triumvirát Michal Zikmund, Michal Schreier a Martin Petrgál (na turnaji nepřítomen) ví, že s týmem musí dále pracovat. Další turnaj, tentokrát tedy ve třetím výkonnostním koši, se odehraje 8. března v Hradci Králové. Martin Petrgál

Sestava Jičína: Matěj Slavík - Matyáš Filip, Michal Kunt, Adam Sucharda, Daniel Valeš - Petr Szturc, Adam Chalupa, Martin Řežba, Vojtěch Sobotka, Vojtěch Linhart, Antonín Zikmund, Lukáš Patzelt.