Tadeáš Čeřovský vybojoval v silné konkurenci bronz

02. 03. 2020 Judo « zpět

Jičín - Ve dnech 29. února a 1. března se v atletické hale Vítkovice Arény v Ostravě - Zábřehu uskutečnilo úvodní kolo Českého poháru v judu Ostrava Open 2020 pro kategorie U13, U15, U18 a U23.

Pořadatelé přivítali na osmi tatami celkem 2586 judistických nadějí z 216 klubů nejen z ČR, ale i z Dánska, Estonska, Francie, Gruzie, Kypru, Maďarska, Polska, Rakouska, Ruska, Slovenska a Ukrajiny.

Na ostravském tatami bojovaly i dvě jičínské naděje.

V sobotu se v kategorii starších žáků U15 do 46 kg představil Vojta Ježek, pro kterého byl start na tomto turnaji sbíráním zkušeností v nové věkové kategorii. V úvodním zápase sice zvítězil, ale ve 2. kole již na svého soupeře nestačil a do dalších bojů nezasáhl.

V neděli se v kategorii juniorů U23 do 66 kg představil Tadeáš Čeřovský. Navázal na své solidní výkony z loňského roku a v silné konkurenci si po 4 vítězných utkáních a jediné prohře v semifinále odvezl zasloužený bronz.

Budeme doufat, že svůj poctivý přístup k tréninku zúročí na blížícím se MČR seniorů, které se uskuteční 28. března v jičínském sportovním areálu. (ml)