Starší žáci FBK Jičín odehráli další turnaj

09. 03. 2020 Florbal foto: 1 « zpět

Jičín - K dalšímu turnaji florbalové ligy starších žáků odjeli kluci KM automatik FBK Jičín poprvé v sezoně v ideální sestavě. Třetí výkonnostní koš se odehrál za účasti týmů Hořic, Hradce Králové B, Pardubic B a Svitav. Reálným přáním trenérů i hráčů bylo usilovat o postup do druhého koše.

Jičín - Hořice 1:1

Do prvního zápasu vstoupili hráči Jičína lépe, dobrou hru korunoval gólem Adam Chalupa po asistenci Lukáše Patzelta. Za chvilku ale vstoupila do utkání paní rozhodčí. Nejdříve přišlo vyloučení Daniela Valeše a po 33 vteřinách necitlivé 2 minuty pro Tondu Zikmunda za nedodržení vzdálenosti od brankáře. V oslabení 3 na 5 Jičínští bohužel inkasovali na 1:1. I když se oba týmy snažily, branka již nepadla.

Jičín - Pardubice B 2:5

Když po třech minutách dal Vojta Sobotka po asistenci Tondy Zikmunda na 1:0, vypadalo to na pohodový zápas. Hráči Jičína byli víc na míčku a soupeři nic nedovolili. Bohužel, jak to ve sportu bývá, 2 šťastné góly soupeře z ničeho srazily jičínské borce dolů. Třetí míček se ocitl v jičínské brance hned po přestávce, a začalo herní trápení. Jičínští nedali žádnou tutovku a hráli špatně. Když pak Tonda Zikmund snížil na 3:2 vypadalo to, že bude ještě o co hrát. Soupeř ale během chvíle zvýšil na 4:2 a do prázdné brány už jen korunoval zmar jičínského týmu. První půle byla dobrá, škoda, že po obdržených brankách šlo sebevědomí dolů.

Jičín - Svitavy 9:0

Třetí zápas byl proti soupeři, který přijel pouze se sedmi hráči a již byl značně unavený. Kluci dostali jasný povel hrát hodně nahoře a napadat. To se od začátku dařilo a bylo jen otázkou času na jakém čísle se konečné skóre zastaví. Soupeř působil odevzdaně a vůbec nevěděl co hrát. Nakonec utkání skončilo 9:0 o což se kanadskými body zasloužila většina týmu. Parádní výkon.

Jičín - Hradec Králové B 4:1

Do posledního zápasu zněl úkol jasně. Pokračovat v agresivní hře a nepustit soupeře do hry. Po dvou minutách se ve skrumáži perfektně zorientoval Adam Sucharda po asistenci Vojty Sobotky a dal první gól zápasu. Jičínský tým byl jasně lepší a soupeře k ničemu nepustil. Když pak Martin Řezba opět po asistenci Vojty Sobotky dal půl minuty před půlkou na 2:0, poslal tím soupeře do kolen. Po poločase přidal třetí zásah Pavel Rulc po asistenci Tondy Zikmunda. I když soupeř snížil žádné drama se nekonalo. Vše uzavřel kapitán Péťa Szturc.

Na turnaji z toho bylo konečné druhé místo a nebýt zkažené půlky s Pardubicemi, mohlo se pomýšlet na postup. Škoda. Od trenérů si ale kluci vyslechli slova chvály. Hlavně za výkony v posledních dvou utkáních. Určitě je na čem pracovat, ale dobré výsledky jsou tou pozitivní motivací. Během turnaje došlo i na interní sázky, a tak pánové z týmu mužů rádi přivítají Adama Suchardu na svém tréninku. Michal Zikmund

Sestava Jičína: Karel Pažout - Daniel Valeš, Michal Kunt, Adam Chalupa, Petr Szturc, Lukáš Patzelt, Adam Sucharda, Matyáš Filip, Vojtěch Sobotka, Martin Řežba, Pavel Rulc, Tonda Zikmund. Trenéři Michal Schreier, Michal Zikmund, Martin Petrgál (na turnaji nepřítomen).

Foto: FBK Jičín

foto