Jičínské florbalistky v Olomouci jednou vyhrály

10. 03. 2020 Florbal foto: 1 « zpět

Jičín - Série play-down florbalové extraligy žen, která se hraje na 4 vítězná utkání, má za sebou úvodní dvě dějství. Ženy FBK Jičín je sehrály v Olomouci.

Sobotní zápas, to byl tvrdý florbal od prvních minut, hráčky obou celků bojovaly o každý centimetr hřiště. V 10. minutě Lucka Paulovičová chytře obrala o míček obránkyni domácích a naservírovala přihrávku Nikole "Máně" Kuchařové "mezi kruhy". Šibenice a šlo se slavit. Jenže v pokračující přesilovce se balónek přes dvě teče a clony hráček dostal až za záda Máci Velzelové. Bitva jako hrom pokračovala bez vstřelených branek, brankářky držely své celky i v těch nejvyloženějších šancích. Míček KM automatik FBK Jičín dvakrát zaťukal na konstrukci branky, bohužel vždy se odrazil zpět do hřiště. Na druhé straně sedm minut před koncem nahození z půlky hřiště se odrazilo od břevna do zad Máci a pak za čáru. Stav 1:2 vydržel až do konce, první bodík tak získal tým FBS Olomouc.

Následovala regenerace a válečná porada na hotelu, v neděli pak vlétl na hřiště skvělý Jičín. Prohodily se hrotové hráčky Pauli a Zuzka Svobodová, která z blízka viděla přihrávku Kristýny Bachmaierové na Máňu, a ta ve druhé minutě otevřela skóre. Hostující hráčky byly silnější na míčku, ze tří šancí se ujala až ta v 18. minutě, kdy se konečně v sérii trefila Bachy. Úvod druhé třetiny, střela hrající trenérky a budoucí maratonské běžkyně (ta za oba zápasy odběhala ve sprintu moc a moc kilometrů) Lucky Paulovičové a dorážka kapitánky Markéty Kosové, stav 0:3. Zaváhání v defenzivě, které přišlo za dvě minuty, Olomouc potrestala, ale v pohodě hrající tým Jičína měl situaci pod kontrolou. V čase 26:01 navíc předvedla šikovnost kapitánka, střelu Lucky Růžičkové neuvěřitelně tečovala do víka (1:4). Domácí hráčky ještě do konce třetiny stihly snížit, ale nikdo moc nevěřil ve zvrat v utkání. Ve 42. minutě však dostala Svobodová 5 minut, ale hráčky ji podržely (včetně Máci) a nebezpečí bylo zažehnáno. Jenže přišlo další vyloučení na 2 minuty, Olomouc už trestala (3:4) a domácí hráčky cítily krev. Bušily do jičínské obrany, dvakrát cinkly na tyč, Máca skvělá, skvělí diváci chtěli vidět vyrovnání. Senzačně však zapracovala nejmladší hráčka Majda Fejfarová, vybojovala pro svůj tým přesilovku (chyběly 2 minuty a 21 sekund do konce). V přesilovce se projevila velká zkušenost Jičína, který si výhru 4:3 pohlídal a srovnal tak stav série na 1:1. Trenér Vladimír Kamenický holky pochválil. Martin Petrgál

Sestava Jičína: Marcela Velzelová, Veronika Samková - Lucie Růžičková, Adéla Dlouhá, Šárka Smetáková, Denisa Kalousková - Lucie Paulovičová, Kristýna Bachmaierová, Nikola Kuchařová, Markéta Kosová, Magda Fejfarová, Zuzana Svobodová, Tereza Mrázková, Karolína Strejcovská, Šárka Egrtová.

Foto: FBK Jičín

foto