Crossgolfisté znovu v terénu

18. 05. 2020 Ostatní « zpět

Jičín - Uvolněná státní opatření po koronavirové pandemii umožnila pokračovat i v extralize crossgolfu. Vynucená pauza a slunečné počasí nečekaně přilákaly na svahy Hory Svaté Kateřiny 34 hráčů z celé republiky.

Pořadatelé připravili 12 jamek sice kratších, ale v kombinaci s naprostou absencí rovných odpališť ne zcela jednoduchých. Vzhledem k množství i jen 60metrových jamek se očekával velice vyrovnaný boj, a tak velkou šanci na postup do ceněného finále (16 hráčů) cítili i tzv. krátcí hráči.

Předpovědi se naprosto potvrdily a o postupu musel rozhodovat dodatečný rozstřel na 44 úderech - o poslední dvě postupová místa hráli 4 hráči, mezi nimiž byl i Jičíňák Vratislav Jedlička, ale bohužel neuspěl, a tak se musel spokojit s děleným 17. místem.

Na čele před finálem (na 3 jamky) se objevil jeden z nejmladších hráčů, teprve třináctiletý Tomasz Horský (35 úderů) ze Souvlastní v Orlických horách. Přes svůj mladý věk už patří i se svým ještě mladším bratrem ke zkušeným ranařům a pomáhá jim i to, že hrají i klasický golf. Finálové jamky pořadatelé naopak natáhli, to vyhovovalo i T. Horskému z KEG Dobruška (48 - 35+13), který přesvědčivě získal premiérové vítězství v turnaji kategorie A, 2. byl O. Novotný z Akce Praha (50 - 40+10) a 3. F. Šrámek, rovněž Akce Praha, (51 - 39+12).

Jičínský hráč Míra Jedlička předvedl výkon 53 (41+12). Nikdo jiný nezahrál všechny jamky bez velké chyby (5 úderů a víc), ale na lepší než dělené 5. místo to Mírovi Jedličkovi nestačilo. Ve skromné jičínské výpravě ještě hrál Jirka Marek, který nezvládl svažitý terén a skončil ve třetí desítce.

Více o turnaji na oficiálních stránkách České asociace extrémního golfu www.caeg.cz.

Další turnaj se bude hrát první víkend v červnu na sjezdovce a v jejím okolí v Jedlové v Orlických horách. Všichni už se těší, že se zase dočkají celého golfového víkendu.

Příměstský tábor crossgolfu v Jičíně

Jičínské Káčko ve spolupráci s místními nadšenci opět pořádá pro všechny příměstský tábor crossgolfu, který je plánován od 7. do 10. července. Bližší informace a přihlášky v K-klubu Jičín. (gmj)