Mladší žákyně Podhorního Újezdu přebornicemi kraje

10. 06. 2020 Národní házená « zpět

Vojice - Opět se rozběhly zápasy v národní házené. O víkendu se ve Vojicích představily týmy mladších žákyň a starších žáků.

OP mladší žákyně

TJ So. Podhorní Újezd - So. Krčín 2:2 (2:0)

Sobotní utkání mladších žákyň probíhalo celé za mírného deště. Obě družstva měla po podzimní části stejně bodů v tabulce, ale domácí tým měl lepší skóre. Ve zkrácené jarní sezoně se v tomto utkání bojovalo o celkové 1. místo. P. Újezdu stačila remíza k získání titulu přeborníka kraje. To se po vyrovnaném utkání podařilo, a děvčata tak postoupila na své první mistrovství ČR do Bakova nad Jizerou.

První poločas, ve kterém brankářka E. Kloutvorová nepustila žádný míč za svoje záda a za domácí útočnice se do sítě trefily T. Bajerová a B. Bílková, skončil 2:0 pro domácí. Po výměně stran se povedlo skórovat i hráčkám Krčína, a to ve 2. minutě z brejku a v 5. minutě z trestného hodu, bylo vyrovnáno na 2:2. Poté se do hry vrátila rychlá a obětavá obránkyně E. Zahrádková, která sbírala soupeřkám míče jak na běžícím páse a zásobovala útok. Domácí útočnice však už další branku nevsítily. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale do konce utkání již bez gólů. Obě družstva ml. žákyň se tak rozešla s nerozhodným výsledkem a postup slavil domácí Podhorák.

Sestava a branky PÚ: E. Kloutvorová, E. Zahrádková, A. Bittnerová, A. Svobodová, P. Zemanová, A. Pulpánová, S. Černovská, Š. Bittnerová, B. Bílková (1), T. Bajerová (1). Trenéři F. Kloutvor a Vl. Bílek.

OP starší žáci

TJ So. Podhorní Újezd - So. Krčín 19:11 (8:6)

V neděli se utkalo na hřišti ve Vojicích 1. a 3. družstvo tabulky. Hrací plocha byla ještě nasáklá vodou a dost kluzká, takže aby hra nevypadala jako na kluzišti, byly ponožky na botách nutností.

První poločas byl opatrnější ze strany útoku, mokrý míč i plocha nedávaly šance na rychlejší kombinace. Domácí obrana pod vedením M. Čermáka a V. Barcala poměrně snadno sbírala hostujícím útočníkům míče, navíc i ty odražené od dobře chytajícího brankáře T. Današe, který dvakrát zachraňoval na brankové čáře. V útoku se pak začalo dařit hlavně Vl. Bílkovi, který nastřílel za poločas 7 gólů, Aleš Kloutvor dal 1 branku. Ve druhém poločase bylo již hřiště relativně suché a začalo se hrát i na rychlé brejky, částečně kombinovat a hrát složitější systémy. Když domácí odskočili soupeři o 5 branek, tak se do hry zapojili i náhradníci z lavičky. Do branky šel R. Miřejovský, na obranu L. Šára a L. Svoboda, do útoku F. Chudoba a S. Pokorný, ti ale bohužel žádnou branku nedali. Po návratu úderného tria Aleš Kloutvor, Vl. Bílek a Adam Kloutvor se začalo opět dařit. Osm branek Vládi a tři branky Aleše znamenaly velký náskok ve skóre, přičemž Adamovi se podařilo nastřílet 5 tyčí. Povinné 2 body zůstaly doma.

Sestava a branky PÚ: T. Današ, R. Miřejovský, M. Čermák, V. Barcal, M. Doskočil, L. Svoboda, L. Šára, F. Chudoba, S. Pokorný, Adam Kloutvor, Aleš Kloutvor (4), Vl. Bílek (15), tr. F. Kloutvor a Vl. Bílek.

V neděli 14. června od 12.30 se na hřišti ve Vojicích uskuteční přátelské utkání domácích mužů s Dobruškou a od 14.00 se bude hrát rozhodující zápas starších žáků s Dobruškou, který rozhodne o přeborníkovi kraje a rovněž o účasti na mistrovství ČR v Chomutově. Domácím k tomu stačí i remíza (mají lepší skóre). Méně šťastné družstvo postoupí z 2. místa na pohár ČR do Chropyně. (Šp, fk, mj)