Hladká prohra packých tenistů v Kvasinách

11. 06. 2020 Ostatní « zpět

Nová Paka - O víkendu 6. a 7. června začaly tenisové soutěže družstev, které kvůli předchozímu zásahu covidu-19 probíhají odlišným systémem ve srovnání s běžnými roky. Hraje se vyřazovacím způsobem a ve většině výkonnostních úrovní bez možnosti sestupu, ale i postupu.

První tým Tenisu Nová Paka čekal v Královéhradeckém krajském přeboru výjezd až do Kvasin, kam družstvo dorazilo vlivem dvou zranění a zavřených hranic s Polskem bez dámské části, a tým tak prohrával již před začátkem utkání 0:3. Snížení zajistil Lukáš Jebavý, vracející se do družstva po dvou letech, jenž deklasoval v souboji čtyřek Petra Chocholouše 6:0 a 6:3. Druhý bod získal hráč číslo dva Patrik Matouš po výhře 6:3 a 6:2 nad Janem Blažkem. Rozhodující pro vývoj zápasu se ukázala nelítostná řež mezi Lukášem Melichárkem a doyenem novopackého družstva Jiřím Bartošem. První sadu získal domácí hráč poměrem 6:4, ve druhé vedl Jirka 3:0 a zdálo se, že by mohl klání dotáhnout do rozhodující sady. Bartošův natažený stehenní sval však přispěl k obratu dobře hrajícího Melichárka, který přes sokovu bojovnost zvítězil 6:4 a 7:5. Definitivní, pátý bod zajistila domácím opora Bohuš Nosek, v souboji jedniček nepřipustil překvapení a vyhrál 6:2 a 6:4.

Za rozhodnutého stavu se hrála jediná čtyřhra mezi Noskem s Melichárkem a Matoušem s Jebavým. Hosté získali hladce první sadu 6:3, avšak vstup do druhého dějství jim po ztrátě vyrovnané druhé hry nevyšel, z čehož pramenil průběžný stav 1:4. S ohledem na stahující se mračna se hráči dohodli, že za tohoto stavu rovnou přistoupí k sehrání závěrečného supertiebreaku, ve kterém otěže pevněji třímali domácí borci a vyhráli 3:6, 7:5 a 1:0 (5). Celkově TK Kvasiny A - Tenis Nová Paka A 7:2.

V příštím kole přivítají Novopačtí 20. června v 9.00 Lokomotivu Trutnov A. Jan Blažek