Z dalších týmů Tenisu Nová Paka vyhrálo jen béčko dospělých

11. 06. 2020 Ostatní « zpět

Nová Paka - V sobotu 6. června vstoupila do svých soutěží rovněž družstva dospělých B a staršího žactva Tenisu Nová Paka.

Béčko čelilo ve Východočeské krajské soutěži 2. třídy A v domácím prostředí Spartaku Vrchlabí. Přes vytrvalý déšť předchozích dní se kurty ráno podařilo připravit, a zápas tak mohl začít. Singly ovládli zcela domácí, a o celkovém vítězství Novopackých tudíž bylo rozhodnuto velice brzy. Martin Erban porazil Romana Phama 6:2 a 7:5, Milan Stránský Jana Tichého 7:6 a 6:2, Hana Janatová Dam Phuong Hang 6:3 a 6:4, Nikola Tužová zvládla souboj nervů s Jarmilou Dyntrovou po výhře 6:4, 3:6 a 6:2, Tomáš Nádvorník porazil Matěje Karavana 6:4 a 7:6 a Petr Holda Tomáše Karavana 6:2 a 6:1. Debly přinesly dva body domácím po výhrách párů Stránský - Nádvorník a Janatová - Tužová, naopak čestný bod hostům zajistila dvojice Pham - Tichý po výhře 6:1 a 6:4 nad párem Erban - Holda. Po celkovém vítězství 8:1 tak družstvo čeká v semifinále soutěže v okresním derby souboj v Hořicích s místním TC.

Po skončení zápasu dospělých čekali na svou příležitost poměřit síly se soupeřem z TJ Sparty Úpice hráči staršího žactva v rámci Královéhradecké krajské soutěže 1. třídy A. Klání bylo ovlivněno deštěm, a tak zůstalo za stavu 4:1 pro domácí nedohráno. Ve venkovních zápasech nejprve hostující chlapecká jednička František Khun porazila Jana Řehořka 6:3 a 6:0, aby následně Tereza Kyselová rychle vyrovnala po hladké výhře 6:1 a 6:1 nad Evou Brátovou. Druhý bod domácím zajistil Matěj Kracík, jenž přes prohranou první sadu zvítězil nad Karlem Slavíkem jistě 3:6, 6:3 a 6:0. Další zápasy předčasně ukončily provazy deště. Druhá sada druhých párů děvčat a dívčí čtyřhra tak byly přesunuty do haly. Domácím hráčkám seděly podmínky lépe. Tereza Tegelová vyhrála nad Kristýnou Kábrtovou 7:6 a 6:1 a domácí pár pak soupeřky deklasoval 6:0 a 6:1. Zbylá utkání budou dohrána v neděli 14. června.

V neděli 7. června vstoupilo do Královéhradecké krajské soutěže A družstvo dorostu venkovním kláním na dvorcích TK Česká Skalice. Domácí zvítězili 6:3, když body hostům zajistili Jan Řehořek, Šimon Karlovský, který zaslouží pochvalu za bojovný výkon a třísetovou výhru, a pár Adam Bajer - Karlovský. Škoda je třísetové prohry druhého chlapeckého páru Viktor Čechotovský - Řehořek. K utkání dále nastoupily Tereza Kyselová a Martina Ticháčková. V příštím kole přivítá družstvo po týdenní přestávce Tenisový klub Eden. Jan Blažek