Rozpačité zakončení sezony A týmu packých tenistů

29. 06. 2020 Ostatní « zpět

Nová Paka - Po porážce v Kvasinách čekalo áčko dospělých Tenisu Nová Paka ve druhém kole Královéhradeckého krajského přeboru měření sil s jedním z tradičních rivalů, Lokomotivou Trutnov A.

Jakkoliv počasí zápasu vůbec nepřálo, dohodli se oba kapitáni, že se klání odehraje na jednom kurtu v novopacké tenisové hale. Utkání začalo za faktického stavu 0:3 z pohledu domácích, protože ti nastoupili opět bez obou žen. Po utkání jedniček, ve kterém Honza Šmidrkal nestačil na Tomáše Křepinského po výsledku 2:6 a 1:6, se zdálo, že o celkovém výsledku bude rozhodnuto velice brzy. Manko začal umazávat Lukáš Hayek, hostující hráč ze Spartaku Vrchlabí, který v premiéře za Novou Paku nezklamal a soupeře Huberta Sajdaka porazil po dobrém výkonu 6:2 a 6:3. Druhý bod zajistil domácím Jakub Krause, který v třísetové repríze loňské bitvy s bývalým hráčem Nové Paky Martinem Hrudíkem dotáhl obrat ve vývoji zápasu k výsledku 3:6, 6:4 a 1:0. Další bod získal Lukáš Jebavý, který neměl s Tomášem Fajfrem, zápolícím i se světelnými podmínkami v hale, slitování a porazil ho hladce 6:1 a 6:0. Na průběžných 4:4 vyrovnali Hayek s Krausem po výhře nad mladíky Křepinským se Sajdakem 6:4 a 6:3. O výsledku musel tedy rozhodnout poslední zápas - debl mezi Jebavým se Šmidrkalem a Hrudíkem s Fajfrem. Domácí získali hladce první sadu 6:1, nicméně nezvládli začátek druhého setu, když prohrávali průběžně 2:5. Vypadalo to, že o celkovém vítězi rozhodne až supertiebreak posledního klání, ale nestalo se. Jebavý se Šmidrkalem zabojovali a dokázali set otočit k výsledku 7:5. Celkově tedy Tenis Nová Paka A - Lokomotiva Trutnov A 5:4.

O týden později mělo družstvo odjet k zápasu o celkové 5. místo v soutěži do Třebechovic pod Orebem. Již tak zraněními decimovaný tým postihla další rána, Kuba Krause musel zůstat v povinné karanténě kvůli podezření na koronavirus. Vzhledem k tomu, že se tři statečné nepodařilo doplnit nikým z rezervy, nezbylo než se soupeři omluvit a zápas byl tedy skrečován výsledkem 9:0 ve prospěch domácích. Jan Blažek