Rezerva packých tenistů těsně pod vrcholem

29. 06. 2020 Ostatní « zpět

Nová Paka - Výhra béčka dospělých Tenisu Nová Paka v prvním kole Východočeské krajské soutěže 2. třídy A proti Spartaku Vrchlabí znamenala semifinále a okresní derby proti TC Hořice na jeho dvorcích.

Rozmary počasí způsobily odložení zápasu na čtvrtek 25. června v odpoledních hodinách. O celkovou výhru 6:3 se zasloužili bezchybní muži, když zvítězili Martin Erban, Milan Stránský, Tomáš Nádvorník, ve své premiéře Petr Dlabola starší a oba debly, Erban - Dlabola a Stránský - Nádvorník. Na síly soupeřek tentokrát neměly Hanka Janatová a věkem ještě starší žákyně Tereza Kyselová.

Finále soutěže proti TK Lomnice nad Popelkou sehrál novopacký celek doma a ve slunečném, místy tropickém počasí. Utkání dobře rozehrál Martin Erban, který vedl nad Tomášem Polyakem 5:3 v první sadě. Pak však došlo k nečekanému zvratu a gemy již získával pouze Polyak, který vyhrál 7:5 a 6:0. Další tři zápasy nabídly třísetová dramata, z toho dvě ve prospěch domácích. Milan Stránský prokázal bojovnost, když porazil Daniela Brože 6:4, 6:7 (5) a 6:3. Po ztraceném tiebreaku druhého dějství získal Milan vedení 5:0, které již dotáhl do konce. Naopak 14letá Tereza Kyselová nedotáhla nadějně rozehrané utkání generací proti Mileně Pavlové a podlehla 6:2, 2:6 a 1:6. Nutno dodat, že do výsledku nesportovně zasáhl hostující hráč Mikule, který se neštítil tleskat i po dvojchybách mladé tenistky. Na 2:2 vyrovnala nestárnoucí Hana Janatová, která po prohraném tiebreaku vydolovala zbytky sil a porazila Dominiku Menclovou 6:7, 6:4 a 6:3. Do vedení poslal domácí Tomáš Nádvorník, který zvládl otočit vývoj špatně se vyvíjejícího druhého setu proti Radku Duňkovi a vyhrál 6:4 a 6:4. Petr Holda takřka zkopíroval vývoj zápasu Martina Erbana, když od stavu 5:3 v prvním setu získal proti Vojtěchu Mikulemu jedinou hru - 5:7 a 1:6. Ženský debl ovládly hostující hráčky po výsledku 1:6 a 2:6. Naopak Erban s Nádvorníkem porazili Brože s Duňkou 6:3 a 6:2. Rozhodnout musel až poslední debl - zápas mezi Stránským s Holdou a Polyakem s Mikulem. Domácí rozehráli zápas skvěle a za stavu 5:4 podávali na zisk první sady. To se však nepodařilo, stejně jako v následujících hrách, ve kterých měli několik příležitostí gemy ukořistit ve svůj prospěch. Nestalo se a hostující hráči zajistili výsledkem 7:5 a 6:2 svému týmu vítězství 5:4 a první místo v soutěži. Jan Blažek