V sobotu se fotbalistům Jičína doma nedařilo

31. 08. 2020 Fotbal « zpět

Jičín - Ke třetímu utkání KP nastupovali fotbalisté SK Jičín v sobotu proti týmu FC Slavia HK. Po dvou vítězstvích chtěli opět bodovat.

SK Jičín A - FC Slavia HK A 0:4 (0:1)

V prvních pěti minutách Jičínští soupeře zatlačili na jeho polovinu, kopali několik rohů, ale bez ohrožení branky. TK Matějky v 8. minutě vyrazil brankář hostů Mašek. Ve 25. minutě zahrozili hosté, přišel přetažený centr na vzdálenější tyč, ale následná hlavička Masiara neohrozila. Ve 26. minutě se po pravé straně dostal do úniku Zítka, jeho střelu však brankář vyrazil. Jak se ukázalo, byl to asi zlomový okamžik utkání. Ve 31. minutě podnikli hosté brejk po levé straně, na přihrávku do vápna si naběhl Řezáč a hosté vedli 0:1. Ve 40. minutě přišel další brejk hostů, na centr naštěstí nabíhající hráči nedosáhli. Hosté jsou v těchto chvílích lepší, domácím chybí pohyb a bojovnost.

Do druhého poločasu nastoupili hráči Jičína s cílem vyrovnat stav. Opak byl však pravdou. Hned ve 46. minutě po autu zprava vznikl v domácím vápně zmatek, kterého využil Šolc a zvýšil na 0:2. V 56. minutě střílí po zemi z vápna Haken, jeho střelu v pohodě likviduje Mašek. V 61. minutě po nedůrazu ve středu obrany zvyšuje Derner již na 0:3. To už vypadá s Jičínem hodně špatně. Nic se nedaří, soupeř je všude dřív a hraje důrazně. V 65. minutě vyráží TK Jičína u tyče z prázdné branky hostující obránce. V 66. minutě jdou hosté 3 na 2, střela jen těsně míjí pravou tyč Masiarovy branky. V 68. minutě mají hosté další šanci, ale střela z pěti metrů na prázdnou branku letí naštěstí nad břevno do zámezí. V těchto chvílích domácí úplně vypadli ze hry. I přesto se Čeřovský v 70. minutě dostal až před brankáře, ale nedal. Hosté v 86. minutě po dalším brejku do rozhozené jičínské obrany zvyšují Moravcem na konečných 0:4! Zápas tak končí jasnou porážkou Jičína.

Utkání bylo místy nervózní po nepřesných verdiktech trojice rozhodčích, ale to neomlouvá herní selhání jičínského týmu. Utkání velmi připomínalo pohárové utkání v D. Kalné. Slabé výkony některých jedinců, chybějící nasazení a týmový duch, to vše rozhodlo o tom, že tentokrát všechny body putovaly do krajského města. Příští sobotu Jičín čeká další těžké utkání v neoblíbených Libčanech, kde by podobný výkon znamenal vysokou porážku.

Pohled trenéra Obermajera: "Před utkáním jsem snil o dalších bodech. Nestalo se. Mohli jsme jít do vedení, když šel Zítka sám na brankáře. Soupeř nás potrestal a my nemohli najít výkon z předešlého utkání. Musíme být realisté a stále makat. Nic nepřijde samo." (kla)

Sestava Jičína: Masiar - Krykorka, Ulvr, Zezulka (43. D. Čeřovský), Sajdl - Matějka, Lánský (74. Halász), Haken, Fejfar (64. Vladeka) - Holer (82. Mohamed) - Zítka.

Fakta - ŽK 3:3, ČK 0:0, diváků 80. Rozhodčí Jakub Franěk.