Tenisový turnaj dorostenek ovládla Křepinská

30. 08. 2020 Ostatní foto: 1 « zpět

Nová Paka - Na turnaj dorostenek, který se konal ve dnech 11. až 13. srpna, se do Nové Paky sjelo celkem 20 mladých tenistek. Vítězkou turnaje se stala 16letá Simona Křepinská z Lokomotivy Trutnov po výhře nad postrachem favoritek, nenasazenou věkem ještě starší žákyní Nelou Linhartovou, hájící barvy I. ČLTK Praha.

Třetí místa si připsaly Lucie Horáčková z LTC Mladá Boleslav, která mj. ve čtvrtfinále porazila Annu Lucii Slavíčkovou z TK Ústí nad Labem poté, co odvrátila tři mečboly v závěrečném supertiebreaku, a Alexandra Kučerová z TK Blansko. K ozdobám turnaje patřilo i dramatické čtvrtfinále plné zvratů mezi Linhartovou a Nikolou Peldovou z SK Hamr, které rovněž rozhodl až závěrečný supertiebreak. Z šesti domácích hráček se přes brány předkola podařilo dostat pouze Tereze Tegelové a Zuzaně Drábkové.

Ve čtyřhře dominovaly druhé nasazené Valérie Musilová (TJ Spoje Praha) s Linhartovou po vítězství nad párem Kučerová - Peldová. Ceny za třetí místa si odvezly dvojice Michelle Vašíčková (SK HIT Hradec Králové) - Křepinská a Slavíčková - Tereza Lehká (LTK Bílina).

Výsledky - dvouhra semifinále: Linhartová - Horáčková 6:0 a 6:1, Křepinská - Kučerová 6:1 a 6:0; finále: Křepinská - Linhartová 6:4 a 6:2. Čtyřhra semifinále: Kučerová/Peldová - Vašíčková/Křepinská 6:3, 6:7 (2) a 1:0 (3), Musilová/Linhartová - Slavíčková/Lehká 6:1 a 6:3; finále: Musilová/Linhartová - Kučerová/Peldová 6:3 a 6:1. Jan Blažek

Vítězka dvouhry Simona Křepinská. Foto: Jan Blažek

foto