Vítězem turnaje O novopacký dort Tomáš Kelnar

30. 08. 2020 Ostatní foto: 1 « zpět

Nová Paka - Vítězem 49. ročníku tenisového turnaje mužů O novopacký dort, který se konal ve dnech 15. až 17. srpna, se stal pardubický Tomáš Kelnar, hrající v současné době za TC Brno, jemuž vzdal finálový soupeř a první nasazený Richard Pavluv z LTC Houštka, protože byl dodatečně nominován na mistrovství ČR jednotlivců do Ostravy.

Třetí místa vybojovali domácí Lukáš Jebavý a Petr Maštálka z LTC Mladá Boleslav. Čtyřhru si podmanili vítězové z roku 2016 Ladislav Zelený s Jakubem Řehákem (oba Tenisový klub Eden) po dramatické řeži proti dvojici Bohuš Nosek (TK Kvasiny) a Lukáš Melichárek (TC Nové Město nad Metují). Finále bylo v režii druhých jmenovaných do stavu 6:1 a 3:2, kdy oba hráči neproměnili pět breakbolů, a klání tak po následném zvratu ve vývoji musel rozhodnou až závěrečný supertiebreak. Třetí místa obsadily dvojice Hubert Sajdak (Lokomotiva Trutnov) a Daniel Brett (TCEN Hrádek nad Nisou) a hráči domácího áčka Jiří Bartoš a Lukáš Hayek (hostující ze Spartaku Vrchlabí).

Finalisté dvouhry a vítězové čtyřhry si odvezli tradiční vynikající domácí dorty od paní Peštové, všichni medailisté pak rovněž autokosmetiku od firmy DF Partner.

Výsledky - dvouhra semifinále: Pavluv - Maštálka 6:2 a 6:3, Kelnar - Jebavý 6:4 a 6:2; finále: Kelnar - Pavluv scr. Čtyřhra semifinále: Nosek/Melichárek - Bartoš/Hayek 6:1 a 6:3, Zelený/Řehák - Sajdak/Brett 6:2 a 6:4; finále: Zelený/Řehák - Nosek/Melichárek 1:6, 6:4 a 1:0 (7). Jan Blažek

Vítěz 49. ročníku turnaje O novopacký dort Tomáš Kelnar. Foto: archiv Tomáše Kelnara

foto