Jičín přivezl z Libčan bod, rozhodly pokutové kopy

07. 09. 2020 Fotbal « zpět

Jičín - Po překvapivé porážce v domácím zápase se Slavií HK cestovali jičínští fotbalisté k dalšímu kolu KP do neoblíbených Libčan. Panovaly trochu obavy, co udělá s mužstvem předchozí vysoká domácí porážka, ale bodovat Jičín určitě chtěl.

SK Libčany - SK Jičín A 0:0 (0:0) na PK 4:2

Obě mužstva začala obezřetně. V 5. minutě střelu Zítky "šajtlí" pod břevno Tošovský chytá. V 9. minutě zahrozili i domácí, střela ze 6 metrů naštěstí skončila v lese za brankou. Z následného brejku Jičína střílí ve vápně Haken z otočky těsně nad. Ve 12. minutě po dalším útoku Jičína trefuje Machačný křižnou střelou břevno. V 19. minutě po akci domácích po pravé straně vykopává dobře postavený Krykorka míč z prázdné branky. Domácí ohrožují jičínskou branku hlavně po stranách a následných centrech do vápna. Ve 23. minutě vyráží Masiar střelu z dálky. Ve 30. minutě centr domácích zleva minul útočník nabíhající na zadní tyč před prázdnou brankou. Po TK Hakena ve 34. minutě střílí Lánský ve vápně nad. Ve 38. minutě Ulvr před domácím brankářem jen těsně míjí křižnou přihrávku za obranu. Ve 41. minutě unikal Matějka, ve vápně padá, nepřesný HR zůstává klidný!

V 54. minutě po dloubáčku do vápna končí hlavička Hakena jen těsně vedle levé tyče Tošovského branky. V 56. minutě vystihl Holer nepřesnou rozehrávku domácí obrany, jeho velkou šanci ale vyřešil Tošovský "rozštěpem". V 59. minutě stejný hráč v podobné šanci a opět "rozštěp" Tošovského zabránil brance. Škoda, v těchto okamžicích jičínské šance volaly po zasloužené brance! V 67. minutě vyráží Masiar střelu z 20 metrů nad břevno. V 78. minutě se prokličkoval Lánský až na oblouk před vápnem, tam byl sražen a Jičín kope TK. Míč si postavil Haken, jeho přesnou střelu přes zeď do pravé šibenice ale Tošovský zázračně vyráží na roh! Až do konce utkání je Jičín lepší, i domácí hrozí, hlavně brejky a centry do vápna, ale obě obrany uhájily nulu a došlo na střelbu PK. Zde domácí zklamali jednou, hosté (Vladeka, Ulvr) dvakrát, a tak Jičín odjíždí s bodem, který je velmi cenný, neboť z tohoto hřiště se body často nevozí.

Před 188 diváky (kde asi byli?) hráči Jičína určitě nezklamali a pouze jejich neschopnost (smůla při snaze vstřelit branku) a výborný výkon Tošovského rozhodly o tom, že nevezou domů víc bodů. V dalším utkání hostí Jičín v sobotu Hořice.

Pohled trenéra Obermajera: "Odjížděli jsme s cílem bodovat. První poločas byl z naší strany opatrný. Domácí hrozili po stranách. To jsme již později eliminovali a ve druhé půli jsme sehráli velmi slušnou partii. Chybělo jen koření fotbalu, branky. Bod je pro nás málo a jeho cenu oceníme možná později. Největší zklamání je pro mě výkon HR. Rozhodoval tendenčně proti nám. Tým chválím za kolektivní výkon a bojovnost." (kla)

Sestava Jičína: Masiar - Krykorka, Ulvr, Řeháček, Zítka - Matějka, Lánský, Haken, Fejfar (57. Vladeka) - Machačný - Holer (82. Mohamed).

Fakta - ŽK 1:4 + trenér JC, ČK 0:0, diváků 188(?). Rozhodčí Pavel Vítek.