O víkendu se ve Štikovské rokli bude opět závodit

10. 09. 2020 Motorismus « zpět

Nová Paka - Letošní motoristická sezona je obecně výrazně ovlivněna opatřeními proti koronaviru a řada závodů a soutěží byla zrušena. V Nové Pace se o tomto víkendu pojede třetí závod Mezinárodního mistrovství České republiky v autokrosu. Mezi sto padesáti přihlášenými je i více než třicet zahraničních závodníků, včetně těch, kteří pravidelně startují v evropském šampionátu.

V Super buggy je ve startovní listině devatenáct účastníků v čele s Grencisem, Kubíčkem, Jordákem, Štětinou, Antonym, Nikodémem, Furazhkinem, nebo pětasedmdesátiletým Jaroslavem Hoškem. V Buggy 1600 patří mezi favority Holzleitner, Laubach, Wibbeler, ale překvapit může na domácí trati i stále se lepšící Filip Hartman.

Velice slušná a početná konkurence se sešla ve společné divizi Touring autocross a D5 - šestnáct jezdců. Tady se očekává především souboj mezi Fejfarem, Výborným, Horčičkou, Bartošem a Musilem. Zajímavé souboje lze očekávat i v Junior buggy, kde si mezi patnácti účastníky dělají největší šance na vítězství Novotný, Jaspers, Medlík a Pytloun. Nejvíce jezdců je přihlášeno v divizi Kartcross, celkem třiadvacet v čele s Doležalem, Ducháčkem nebo Sklenářem. Více než třicítka mladých jezdeckých nadějí je přihlášena v kategoriích Racer buggy 125, 160 a 250.

Formální a technické přejímky začnou v depu už v pátek 11. září od patnácti hodin. V sobotu 12. září zahájí závodní program první měřené tréninky v půl deváté, první závodní jízdy startují krátce před šestnáctou hodinou. Nedělní program začíná již v osm hodin druhými jízdami. Závody Mezinárodního mistrovství České republiky vyvrcholí od 12.30 semifinálovými a finálovými jízdami.

Organizátoři z Autoklubu Nová Paka zvou všechny příznivce motoristického sportu do Štikovské rokle a zároveň žádají, aby dodržovali jejich pokyny, včetně nutných opatření proti covidu-19. Pavel Vydra