Na jihu Čech Vratislav Jedlička v sobotu i v neděli bronzový

10. 09. 2020 Ostatní « zpět

Jičín - Dva náročné víkendové turnaje odehráli crossgolfisté za Pískem. Už známá lokalita v Heřmani se opět po roce stala místem setkání milovníků golfové hry, zamířilo sem více než třicet hráčů z celé republiky.

Tři auta Jičíňáků sice vzbuzovala u soupeřů respekt, ale přece jen loňský dvojnásobný vítěz chyběl. Přesto jičínským hráčům nechyběla touha prosadit se mezi nejlepší.

Základní část sobotního turnaje nejlépe zvládl V. Horský (KEG Dobruška), sice je věkem ještě žák, ale uměním předčil všechny a nebylo to poprvé. Tři rány ztrácel na krásném druhém místě Vratislav Jedlička, další Jičíňáci už ztráceli víc. Na 16 nejlepších čekalo náročné finále, a tam to chtěli všichni dohnat. Ve finále se dotáhl na vedoucího hráče vynikající hrou předseda asociace F. Šrámek a turnaj vyvrcholil dodatečným rozstřelem. Mladý hráč naprosto bez nervů vítězství uhájil (57 - 43+14), F. Šrámek z Akce WC skončil druhý (57 - 48+9). Bednu udržel na 3. místě Vratislav Jedlička (59 - 46+13). Na dělené 4. místo se posunul díky výbornému finále Jakub Novák (63 - 51+12). Nečekané finále si užil i Vlastimil Jirouš z Batína (72 - 55+17) a skončil na 13. místě. Další Jičíňáci se už do finále nedostali: 22. Dan Ersepka (62 úderů, 3. mezi juniory), 28. Jirka Marek (68), 29. Kateřina Rozsypalová (69, 4. mezi ženami). V kategorii týmů se Jičín také neztratil a skončil za silnou dvojicí Akce WC a KEG Dobruška na 3. místě.

V neděli se hrálo na jiné pastvině, sice bez rybníků, ale za to ve svažitém terénu a také částečně v lese. Po základních 10 jamkách se museli výsledky upravit, jednu spornou jamku vymazat, neboť všichni hráči nehráli za stejných podmínek. Při tak malém počtu jamek bylo jasné, že rozdíly budou minimální. To se potvrdilo, dobře hrající V. Jedlička na děleném 4. místě zaostával jen 2 údery za vedoucí dvojicí. Jako vždy rozhodly tři finálové jamky. Vyhrál R. Hodek z Akce WC (42 - 30+12) před R. Horským z KEG Dobruška (43 - 30+13). Na 3. místo se probojoval výbornou koncovkou V. Jedlička (45 - 32+13) a k tomu zopakoval vítězství v seniorech. J. Novákovi (56 - 41+15) se tentokrát ve finále nedařilo a klesl na 13. místo. V náročném a ceněném finále si zahrál i J. Marek (62 - 42+20), ale závěr turnaje mu nevyšel a klesl na 16. místo. V kategorii žen obsadila K. Rozsypalová 3. místo a jen litovala kontumace jedné z jamek, kde zahrála výborně, její umístění mohlo být ještě lepší.

Nyní čeká crossgolfisty příprava na mistrovství republiky, které se koná začátkem října na Rakovnicku. Více o turnaji na www.caeg.cz. (gmj)