Fotbalisté Jičína doma jednoznačně vyhráli, porazili Hořice 6:0

14. 09. 2020 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu utkání KP nastupovali jičínští fotbalisté po dobrém výkonu v Libčanech, který byl ale "odměněn" pouze jedním bodem. Soupeř z Hořic naopak v týdnu asi překvapivě právě Libčany vyřadil z Poháru hejtmana KHK, takže se dal čekat zajímavý zápas.

SK Jičín A - TJ Jiskra Hořice 6:0 (2:0)

Hned v 1. minutě domácí kopali dvakrát roh, ale branku neohrozili. V 5. minutě Jičín chybuje, ale naštěstí přihrávce do vyložené šance chyběla přesnost. V 6. minutě domácí další špatnou rozehrávkou "namazali" Hořickým do dalšího brejku, Mäsiar však včasným vyběhnutím skvěle nadvakrát šanci zlikvidoval. V 7. minutě šel Holer po pravé straně sám, ve vápně ale zbytečnou "zasekávačkou" šanci ukončil. Ve 12. minutě opět Holer přihrál dobře postavenému Machačnému, ten ale střílel nad. V 17. minutě po chybě domácích a centru do vápna hostující útočník střílí z pěti metrů, Mäsiar reflexivně vyráží nad branku. V těchto chvílích jičínský brankář tým několikrát podržel a jen díky němu svítil na ukazateli stále stav 0:0. Ve 20. minutě vběhl zleva Zitka do vápna, tam byl faulován(?), ale HR zůstal v klidu. Ve 34. minutě likviduje Mäsiar TK Hořic z 20 metrů. Ve 37. minutě je po jičínském rohu podražen ve vápně kapitán Ulvr a následuje PK. K němu se postavil Machačný, ale brankáře Krejčího nepřekonal - škoda. Ve 38. minutě se po levé straně dostal do šance Zitka, ale nedal. Ve 40. minutě je vápně faulován Holer a následuje druhý PK během tří minut. Míč si postavil Haken a dostal Jičín do vedení 1:0. Ve 45. minutě vystihl Lánský rozehrávku hostů, přihrál Holerovi, a ten střelou do "šibenice" zvýšil na poločasových 2:0. Skvělý závěr první půle.

Do druhého poločasu chtěl Jičín vstoupit obezřetně a pojistit si vedení. To se povedlo již ve 47. minutě, kdy Machačný po pravém křídle obešel několik hráčů, na jeho přízemní přihrávku na zadní tyč si naběhl Fejfar a ve skluzu "dotlačil" míč do sítě (3:0). Fantastický vstup do druhého poločasu. V těchto chvílích přebírá Jičín otěže zápasu. Soupeř se sice nevzdává, ale rezignace je patrná. V 65. minutě střílí z dálky nad hostující Kněžourek. V 72. minutě po slalomu Zitky následuje jeho střela, kterou vybíhající Krejčí levou rukou vyráží tak nešťastně, že končí v síti, stav 4:0. V 75. minutě po TK hostů z 25 metrů zachránilo Mäsiarovi čisté konto břevno. V těchto chvílích je na hřišti už jenom jedno mužstvo, domácí. V 80. minutě přihrál Halász Machačnému, který zvýšil na 5:0. V poslední minutě předvedl nevídaný sprint po levé straně Zitka, utekl obránci a přihrál do vápna nabíhajícímu Matějkovi, který měl s uklizením balónu do hořické branky snadnou práci (6:0).

Zápas tak končí jednoznačným vítězstvím Jičína, výhra se ale nerodila tak jasně. Prvních 15 minut tým podržel Mäsiar a až v závěru prvního poločasu se podařilo vstřelit branky, výkon pak Jičínští potvrdili ve druhém poločase dalšími brankami. Dobrý výkon předvedla i trojice rozhodčích. Pohled na tabulku je pro Jičín velmi příjemný, ale je třeba dál zodpovědně pracovat, žádný soupeř se neporazí sám a už v neděli čeká Jičínské v N. Bydžově místní tým RMSK, který se netají postupovými ambicemi.

Pohled trenéra Obermajera: "Úvod utkání nám nevyšel a vynikající Mäsiar nás podržel. Po dvou brankách do poločasu jsme se uklidnili a utkání dovedli do až velmi krutého výsledku pro hosty. Kvalitnější hře nepřispěla kvalita našeho hřiště. Chválím brankáře Mäsiara a celé mužstvo. Za týden nás čeká těžší oříšek." (kla)

Sestava Jičína: Mäsiar - Vladeka, Ulvr, Řeháček, Zitka - Matějka, Lánský (46. Nálevka), Haken (62. Čeřovský), Fejfar (77. Halász) - Machačný (89. Zezulka) Holer (80. Mohamed).

Fakta - ŽK 3:3, ČK 0:0, diváků 150. Rozhodčí Lubomír Bečvář.

Branky: 40. T. Haken (PK), 45. Holer, 47. Fejfar, 72. Zitka, 80. Machačný, 90. Matějka.

další výsledky a aktuální tabulka KP