Uspěla i rezerva jičínských fotbalistů

14. 09. 2020 Fotbal « zpět

Jičín - Po vysokém vítězství jičínského A týmu nad Hořicemi nastoupila na domácí trávník i fotbalová rezerva Jičína, aby sehrála další zápas 1. B třídy pro Dolní Kalné. Po bídném výkonu před týdnem v Úpici chtěli Jičínští doma naplno bodovat. Mužstvo Dolní Kalné bylo po čtyřech kolech zatím bez bodu, což je asi překvapující.

SK Jičín B - FK Dolní Kalná 3:0 (0:0)

Zápas byl do 75. minuty vyrovnaný, obě mužstva hrála obezřetně v obraně a mnoho vyložených šancí nebylo. V 75. minutě otevřel skóre přesnou hlavičkou k tyči Ulvr, který o pět minut později po chybě brankáře dává i druhou branku Jičína a rozhoduje o osudu zápasu. V 83. minutě pojistil vítězství brankou na 3:0 Mohamed. K dalšímu zápasu zajíždí Jičín B v sobotu do Vrchlabí.

Pohled na zápas očima trenéra Beneše: "V domácím utkání jsme si všichni spravili chuť a napravili nepovedené vystoupení v Úpici. Tři body nám dávají klid do další části sezony a myslím si, že jsme je získali zaslouženě po kvalitním výkonu. Hostům z Kalné přeji, aby se z průšvihu, ve kterém se ocitli, rychle vzpamatovali a Tomášovi, aby se mohl brzy vrátit na lavičku." (kla)

Sestava Jičína B: Nechanický - Louda, Malý, Čeřovský, Krykorka (56. Štěpánek) - Halász (67. Haken), Buchvald, Kirschner (67. Fejfar), Orendáš (56. Ulvr), Klaban (56. Matějka) - Mohamed.

Branky: 75. a 80. Ulvr, 83. Mohamed.

Fakta - ŽK 0:1, ČK 0:0, diváků 50. Rozhodčí Mykhailo Mykytynets.

další výsledky a aktuální tabulka 1. B třída sk. A