Autokrosové závody ve Štikovské rokli se vydařily

15. 09. 2020 Motorismus « zpět

Nová Paka - Třetím závodem pokračovalo o víkendu Mezinárodní mistrovství České republiky v autokrosu. Původně bylo přihlášeno 150 jezdců z několika zemí Evropy, do závodu nakonec nastoupilo 140 z nich.

Po oba dny se odehrávaly zajímavé souboje, které provázelo pěkné počasí a solidní divácká návštěva. A na své si přišli příznivci domácích jezdců, kteří se představili v nejlepším světle. Vítězství zaznamenal v divizi Junior buggy Jakub Novotný a na pěkné čtvrté pozici dojel ve finále Ondřej Medlík. Překvapení pro fanoušky si připravil chotečský Filip Hartman. "Dostali jsme nabídku na start v buggy od Jaroslava Hoška, a to se neodmítá. Jednalo se sice zatím o jednorázový start, ale s postupem do finále jsme nadmíru spokojeni. Je to další velká zkušenost," uvedl.

Hned dvě želízka v ohni měli ve finálové jízdě domácí v divizi Touring autocross + D5, která byla po čase velice kvalitně obsazena. O své formě znovu přesvědčil pětinásobný mistr Evropy Václav Fejfar, který opět vyhrál tréninky, kvalifikační jízdy a s velkou převahou i finále. "Velký dík patří, zejména v téhle době, mechanikům i dalším spolupracovníkům, že byli schopni takto závodní speciál připravit. Velkou poklonu skládám i pořadatelům, kteří připravili kvalitní trať i celkově velice pěkné závody, včetně doprovodného programu. I díky současnému postavení v MM ČR jsem se rozhodl absolvovat zbylé dva závody v Přerově a Sedlčanech," řekl po závodě Václav Fejfar.

Úspěšný výsledek si nadělil ke svému nedělnímu svátku také Lubor Zívr. "I když mě provázely technické problémy, jsem se šestým místem ve finále velice spokojen." Bělohradský závodník byl navíc klasifikován jako druhý v divizi 5. Pavel Vydra

Vítězové jednotlivých kategorií

RB 125: Ladislav Jiřička

RB 160: Oliver Šille

RB 250: Stanislav Brousek

Kartcross: Petr Doležal

D2: Václav Cininga

D6: Martin Kopena

JB: Jakub Novotný

B 1600: Markus Wibbeler

TA: Václav Fejfar

SB: Ervins Grencis