Fotbalisté Jičína prohráli s RMSK Cidlina

21. 09. 2020 Fotbal « zpět

Jičín - Na kvalitně připraveném trávníku nastoupili v neděli jičínští fotbalisté k dalšímu utkání KP proti jednomu z adeptů na postup, mužstvu RMSK Cidlina.

RMSK Cidlina - SK Jičín A 4:0 (2:0)

Úvod se Jičínu hrubě nepovedl, hned ve 4. minutě zaútočili domácí po levé straně a oblouček Holce skončil u vzdálenější tyče v síti (1:0). O minutu později končí hlavička domácího útočníka těsně vedle. V 10. minutě končí na první pohled nepovedený centr domácích k překvapení všech na břevnu Mäsiarovy branky a po následném zmatku odvrací jičínská obrana na roh. V 16. minutě kopal domácí Voldán TK, ten našel za obranu naběhnuvšího Holce, který jemnou tečí umístil míč k tyči do sítě (2:0). Velmi nepovedený začátek a velká komplikace na úvod. V 18. minutě prošel až do vápna Machačný, na celý stadion byl slyšitelný faul obránce, ale k překvapení i domácích rozhodčí nařizuje TK proti Jičínu! Jak ukázal další vývoj, toto rozhodnutí odstartovalo vlnu emocí, nepochopitelných rozhodnutí HR a zbytečných faulů. Ve 24. minutě po jičínském TK končí slabá střela v rukavicích Strýhala v brance RMSK. Ve 34. minutě chytá Mäsiar bombu z hranice vápna doprostřed branky. Ve 37. minutě pak dobrým vyběhnutím zachraňuje další brejk Cidliny. Ve 43. minutě po autu slabě střílí Holer.

Ve druhém poločase se hraje oboustranně nepřesný fotbal, Jičín chce dát branku, občas to zajiskří po "rozhodnutích" HR na obě strany. Nervy neudržel jičínský Haken a v 71. minutě za nesmyslné strčení do protihráče dostává druhou ŽK, Jičín tak dohrává v deseti. V 85. minutě po chybě hostů na kraji obrany završuje Holec svůj hattrick (3:0). Konečnou podobu výsledku dává Voldán v 89. minutě z pokutového kopu. Jičín tak odjíždí s porážkou 0:4, až příliš krutou!

Výkon nebyl ideální, hráči se ale snažili, nelze říci, že by zápas vypustili, ale HR některými rozhodnutími, kterým se smáli i domácí diváci, komplikoval jičínskou snahu. Je nutno zapomenout a připravit se na domácí utkání s Vysokou nad Labem, hraje se v sobotu ve 12.30.

Pohled trenéra Obermajera: "Domácím gratuluji k výhře. Byla zasloužená. Opět nám v Bydžově nevyšel úvod. Cením si toho, že jsme chtěli hrát fotbal. Moc příležitostí jsme si i díky podivnému řízení hlavního rozhodčího nevypracovali. Výsledek je pro nás až příliš krutý. Vyloučení Hakena nepochopím. Je třeba se dívat dál a připravit se na příští domácí utkání." (kla)

Sestava Jičína: Mäsiar - Vladeka, Ulvr, Zezulka (83. Mohamed), Zitka - Matějka, Lánský, Haken, Nálevka (87. Halász) - Machačný (76. Jiřička) - Holer.

Fakta - ŽK 3:6, ČK 0:1, diváků 230. Rozhodčí Pavel Matula.

další výsledky a aktuální tabulka KP