Fotbalisté Jičína doma vyhráli, ale snadné to nebylo

27. 09. 2020 Fotbal « zpět

Jičín - K dalšímu utkání KP nastupovali v sobotu fotbalisté SK Jičín po porážce v Novém Bydžově proti mužstvu FK Vysoká nad Labem. Vysoká se zatím trochu překvapivě pohybuje na chvostu tabulky, ale v minulém kole obrala o body prozatímního lídra z Police nad Metují, takže jičínský tým určitě nečekal jednoduchý zápas.

SK Jičín A - FK Vysoká n/L 4:2 (2:1)

Za studeného deštivého počasí se Jičínští dostali ke střele již ve 4. minutě, kdy Holer střílel zpoza vápna do náruče Hůlky. Ve 14. minutě po brejku střílí Matějka nad. Ve 24. minutě se před vápnem dostal k míči Pražák a nečekanou střelou rozvlnil síť za Nechanickým (0:1). Nepříjemnost pro domácí tým hned na začátku! Ve 21. minutě likviduje TK hostů brankář Nechanický. Ve 30. minutě domácí dobře zahráli rohový kop, po něm se k míči dostal kapitán Ulvr a srovnal na 1:1. Ve 33. minutě Jičínští v útoku ztratili zbytečně míč a Bláha se řítil do velké šance, ale obrana nebezpečí v poslední chvíli zažehnala. Ve 39. minutě Lánský vyvezl míč, pronikl do vápna a jeho přihrávka našla nehlídaného Nálevku, který strhl vedení na domácí stranu (2:1). Ve 41. minutě řeší nadějnou šanci hostů výborným zákrokem Nechanický. Ve 43. vyráží brankovou střelu Matějky Hůlka v brance hostů.

V samém závěru poločasu si v souboji s Prorokem poranil oko Lánský a jak se o přestávce ukázalo, nedovolilo mu to pokračovat v utkání. Nahradil ho Orendáš, který v 52. minutě po rohu netrefil hlavičkou branku. V 61. minutě Nechanický včasným vyběhnutím likviduje šanci hostů. V 66. minutě se po jičínském rohu dostal k míči Nálevka a svojí druhou brankou zvýšil na 3:1. Důležitost této branky potvrdil další vývoj utkání. V 72. minutě se během dvou minut "vykartoval" nervózní Hašek a "putoval do sprchy". Po cestě ještě stačil ukázat svoji sílu a hrdinství, když "obtiskl" kopačku do dveří kabiny! Hrát proti deseti neznamená vždy výhodu, což se potvrdilo v 80. minutě, kdy po rohu a následné nepřehledné situaci těsně u jičínské brány se dle HR poslední dotkl míče, který skončil v síti, Čeřovský, takže "vlastenec" a stav 3:2. Bylo jasné, že o napínavý závěr nebude nouze! V 81. minutě Holerovu šanci vyráží brankář, o minutu později tentýž hráč míří hlavou nad. HR nastavuje 5 minut. V 93. minutě střílí z 5 metrů Čeřovský nad branku. Hosté útočí i s brankářem, ale to se jim nevyplácí v 94. minutě, kdy z vlastní poloviny uniká na prázdnou branku Vladeka a ukončuje tak infarktový závěr čtvrtou brankou. Utkání tak končí 4:2.

Tři důležité body zůstávají doma, ale stály tým hodně práce. Když se přičtou deštivé počasí, zima a problémy se sestavou, tak jsou dnešní body opravdu "zlaté"! Příští týden, pokud to dovolí epidemiologická situace, cestuje Jičín na hřiště prozatímního lídra soutěže do Police nad Metují.

Pohled trenéra Obermajera: "Za stálého deště se od začátku utkání hrálo opatrně. Hosté šli do vedení po zaváhání naší středové formace. Naštěstí jsme do poločasu zaslouženě otočili vývoj skóre. Druhý poločas se hrál již svižněji a útoky se střídaly na obou stranách. Dali jsme, jak se později ukázalo, důležitý gól na 3:1. Hosté se však nevzdali a bojovali o vyrovnání. Vedení jsme uhájili a získali cenné tři body. Chválím mužstvo za bojovnost. Personální složení nebylo dnes optimální. Přeji uzdravení Lánymu po nesmyslné reakci Proroka. Výborný výkon rozhodčích." (kla)

Sestava Jičína: Nechanický - Krykorka (76. Čeřovský), Ulvr, Zezulka, Sajdl - Nálevka, Lánský (46. Orendáš), Matějka, Vladeka - Machačný, Holer.

Fakta - ŽK 1:3, ČK 0:1, diváků 50. Rozhodčí Leonard Horský.

Branky: 30. Ulvr, 39. Nálevka, 66. Nálevka, 94. Vladeka - 24. Pražák, 80. Čeřovský (vlastní).

další výsledky a aktuální tabulka KP