Nejtěsnější prohra fotbalistů Jičína. Rozhodla penalta

05. 10. 2020 Fotbal « zpět

Jičín - Na výborně připraveném trávníku nastoupili jičínští fotbalisté v dalším kole KP proti jednomu z adeptů na postup, mužstvu Police nad Metují.

Spartak Police n/M - SK Jičín A 1:0 (0:0)

Od začátku se hrálo oboustranně aktivně. Hned v 1. minutě střílel pod břevno Zitka, brankář ale vyrazil na roh. V následujících minutách kopali domácí několik rohových kopů, ale bez větší šance. Ve 12. minutě po akci domácích středem míří přízemní střela těsně vedle tyče. Obrovskou šanci promarnil ve 23. minutě Matějka, když po přihrávce Machačného střílel ve vápně z otočky do protipohybu brankáře, ten ale se štěstím nohou vyrazil na roh, který domácí bez problému odvrátili. Ve 32. minutě vysunul Machačný Zitku, ten ale "bodlem" Vacha v domácí brance nepřekonal a kopal se pouze rohový kop. Až do konce poločasu se hrálo oboustranně aktivně, ale stav se již nezměnil. Jak ukázal druhý poločas, neproměněné šance budou Jičín mrzet.

V 55. minutě po vymyšleném TK vyráží Nechanický nebezpečnou střelu na roh. V 63. minutě unikal po pravé straně domácí útočník, který po zákroku před vápnem padá do vápna a rozhodčí po chvilce váhání ukazuje na penaltový puntík. Penaltu Klapkovský bezpečně proměnil a dostal domácí do vedení 1:0. V 76. minutě střela Machačného zpoza vápna brankáři domácích moc starostí nenadělala. V 77. minutě pronikal po pravé straně Machačný, jeho střelu ale Vacho včasným vyběhnutím zlikvidoval. V 79. minutě domácí Matějka nebezpečně napřáhl za vápnem, jeho střela ale byla naštěstí zblokována. Střela Buchvalda v 84. minutě z 25 metrů byla snadnou kořistí pro Vacha. V nervózním závěru střílí Haken ve vápně slabě do rukavic domácího brankáře.

Zápas tedy pro Jičín končí nejtěsnější porážkou 1:0. Potěšující je, že tým SK jednomu z nejlépe střílejících mužstev nedovolil vstřelit branku ze hry, ale na druhou stranu, když se branky nedávají, není možné pomýšlet na body, byť o nařízené penaltě a několika dalších rozhodnutích HR lze polemizovat. Příští týden Jičín cestuje opět ven, tentokrát do krajského města, kde bude hrát se Sokolem Třebeš.

Pohled trenéra Obermajera: "Myslím si, že na šance jsme vyhráli 3:0. Vím, že se na to ale nehraje. Zaráží mě, že se píská pokutový kop již po souboji před pokutovým území. Budu si muset přečíst pravidla. Pak drobná maličkost. Hráč soupeře se přizná, že šel míč do zázemí od něho, ale rozhodčí nechá rozehrát domácí. Nedivím se pak reakcím funkcionářů typu Tomáše Navrátila. Snad zahájíte nábor, jako to děláte u rozhodčích. Promiňte, ale už je toho na nás moc. Snad nás po mém komentáři necháte dýchat! Svůj tým chválím, ale myslím si, že dnes bylo na body." (kla)

Sestava Jičína: Nechanický - Krykorka (83. Vladeka), Ulvr, Řeháček, Florian - Nálevka, Zezulka (64. Lánský), Buchvald, Zitka - Matějka (75. Haken) - Machačný.

Fakta - ŽK 2:4, ČK 0:0, diváků 350. Rozhodčí Adam Trejbal.

další výsledky a aktuální tabulka KP