Derby v národní házené pro Lázně Bělohrad

01. 10. 2020 Národní házená « zpět

Vojice - Pomalu se rozeběhly soutěže i v ryze českém sportu, a to v národní házené. Na jičínském okrese už roky hrají jen dva oddíly, TJ Lázně Bělohrad a TJ So. Podhorní Újezd. Oba týmy hrají oblastní přebor.

MUŽI

TJ So. Podhorní Újezd - TJ Lázně Bělohrad 16:17 (8:7)

Domácí nastoupili bez své největší hvězdy, kanonýra Patrika Bajera, který střílí branky za Opatovice n/L v první lize. Že se mu stále daří se odrazilo i v reprezentační nominaci k utkání Čechy vs. Morava. Přesto si domácí nebezpečí od mladého týmu z Bělohradu nepřipouštěli a lehké vedení v úvodu utkání Podhorák ukolébalo. Ještě v první půli domácí určovali tempo hry, ale mládí hostů stále více ztrácelo respekt a získávalo jistotu. Po přestávce se role domácího trenéra neustále ztěžovala a univerzálního Lukáše Bajera nemohl postavit do útoku a zároveň do obrany. Bělohradu se skvěle rozstřílel Lukáš Kraus (11!). Domácím se nedařilo dotahovat útočné kombinace k cíli a nakonec výsledkem byla i marná snaha na konci utkání dosáhnout alespoň na bod.

Sestava a branky PÚ: M. Pour - Chvalina, Barcal, Šritr, A. Kloutvor, Wittek - Kindl 4, F. Kloutvor 4, Bílek 3, Zahrádka 3, Bajer 2, A. Pour. Trenér J. Chudoba.

Sestava a branky LB: Fejfar - Mikolášek, Poner, Drašar, Kraus 11, Petřivý 1, Hampl, Zlatník 5, Zhouf, Kubaryč. Trenér P. Bajer.

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ

TJ So. Podhorní Újezd - TJ Lázně Bělohrad 32:3 (18:2)

Papírové předpoklady se začaly vyplňovat od první minuty a utkání brzy změnilo svůj charakter do tréninkového módu. Domácí děvčata si s chutí zastřílela, především Šárka Bittnerová, hostující z Opatovic, byla k nezastavení. (mj)

Sestava a branky PÚ: Zahrádková - Pulpánová, Černovská, A. Bittnerová, Juřicová - Svobodová 1, Bajerová 8, Š. Bittnerová 22, Bílková 1. Trenéři V. Bílek a F. Kloutvor.

Sestava a branky LB: I. Krausová - L. Krausová, Stehlíková, Zárybnická, L. Finková, Edr - M. Finková 1, Žvirská 1, Chemišincová 1. Trenér P. Chemišinec.