Děvčata Podhoráku vybojovala medaile na MČR v národní házené

01. 10. 2020 Národní házená « zpět

Bakov nad Jizerou - Družstvo mladších žákyň TJ So. Podhorní Újezd se poprvé zúčastnilo mistrovství ČR, když ve své kategorii zvítězilo v oblastním přeboru východočeského kraje. MČR se uskutečnilo ve velmi pěkném sportovním areálu v Bakově nad Jizerou. Děvčata se na mistrovství připravovala jak s trenéry domácími, tak i v Opatovicích nad Labem, kde pilovala sehranost obrany a útoku po prázdninách.

Sestava PÚ: brankářka - Ema Kloutvorová; obrana - Aneta Pulpánová, Simona Špásová, Eliška Zahrádková, Sofie Černovská; útok - Adéla Svobodová, Patricie Zemanová (2), Tereza Bajerová (12), Štěpánka Bittnerová (27), Barbora Bílková. Trenéři Vladimír Bílek a František Kloutvor, asistent trenéra Libor Bittner, vedoucí družstva Jana Lupoměská.

SK Studénka - TJ So. Podhorní Újezd 19:10 (11:3)

Mistrovství začalo v pátek odpoledne a děvčata hned na začátku narazila na silný a vyspělý tým ze Studénky, se kterým sehrála slušné utkání. Utkání sice skončilo prohrou, zahrály si také náhradnice, ale děvčata rozhodně neudělala ostudu.

KHN Litvínov - TJ So. Podhorní Újezd 2:7 (0:4)

Děvčata rozehrála první poločas velmi pěkně, vstřelila 4 branky a Ema Kloutvorová v brance nepustila ani gól! Ve druhém poločase dívky neponechaly nic náhodě a pohlídaly si vítězství.

TJ So. Podhorní Újezd - TJ Jiskra Humpolec 7:10 (4:6)

Další utkání tohoto dne se hrálo odpoledne a bylo velmi důležité aby děvčata vyhrála. Vyšší soupeřky z Humpolce byly ovšem vždy o chlup lepší. I když děvčata Podhoráku houževnatě bojovala, zápas prohrála smolně o 3 branky v důsledku mnoha nastřelených tyčí a úbytku sil. Ještě téhož dne ale družstvo Humpolce neuvěřitelně prohrálo s Litvínovem, čímž pomohlo Podhoráku, aby mohl znovu pomýšlet na medaile. Děvčata ale musela vyhrát další zápas, a to v neděli ráno s Bakovem.

TJ So. Podhorní Újezd - So. Bakov nad Jizerou 15:8 (6:1)

Protože celou noc pršelo, bylo hřiště po ránu mokré a kluzké. Ale za podpory fanoušků z řad rodičů, prarodičů i sourozenců se děvčata do soupeřek "zakousla", nedala jim žádnou šanci a první poločas vyhrála 6:1. Ve druhém poločase si zahrály i ostatní dívky z lavičky, aby si mohl základ odpočinout a nabrat sílu na poslední utkání. Zápas se dohrával za velkého aplausu fans a povzbuzování bubny.

TJ So. Podhorní Újezd - TJ Sokol Nezvěstice 2:7 (1:2)

Poslední zápas Podhoráku na mistrovství se hrál o medaili, otázkou zůstávalo jakou. Vítěz utkání měl jistotu stříbra, poražený bronzu. Zápas začal dobře a Podhorák dokonce vsítil první branku. Obrana s brankářkou držely favorizované družstvo dlouho na uzdě, Ema Kloutvorová vychytala ještě rychlý brejk, ale dorážku už ne. V tu chvíli bylo srovnáno. Obrany se činily na obou stranách a nepouštěly útočnice na dostřel branky. Bohužel soupeř ještě do konce poločasu vstřelil branku a ujal se vedení 2:1. Tímto fotbalovým výsledkem první poločas skončil. Ve druhé půli ovšem začaly soupeřky svůj náskok navyšovat. Děvčata Podhoráku opustilo štěstí a po celém mistrovství začaly docházet síly. Proto útok proměnil už pouze 1 branku, soupeř ale dal 5 branek. I přes velkou snahu skončil zápas 2:7 pro soupeřky ze západních Čech.

Děvčata z Podhorního Újezdu prožívala nesmírné zklamání, nicméně po pochvale od trenérů a rodičů se zmátořila a uvědomila si, že i bronzová medaile je krásná. Hned po utkání proběhl slavnostní ceremoniál s předáváním cen a medailí. Štěpánka Bittnerová se také senzačně umístila na 2. místě v tabulce střelkyň s 27 brankami.

Velké poděkování patří všem fanouškům i rodičům, prarodičům i sourozencům, kteří neúnavně povzbuzovali dívky po celou dobu turnaje. (fk+šk)

Tabulka - MČR mladší žákyně
1. Studénka 5 5 0 0 94:40 10
2. Nezvěstice 5 4 0 1 69:32 8
3. Podhorní Újezd 5 2 0 3 41:46 4
4. Humpolec 5 2 0 3 33:45 4
5. Litvínov 5 2 0 3 22:45 4
6. Bakov n/J 5 0 0 5 31:82 0