Nedělní výkon fotbalistů Jičína byl špatný

12. 10. 2020 Fotbal « zpět

Jičín - Vzhledem k vyhlášeným opatřením cestovali v neděli jičínští fotbalisté asi k poslednímu utkání tohoto roku na hřiště Sokola Třebeš, kde se jim dlouhodobě nedaří.

TJ Sokol Třebeš A - SK Jičín A 2:0 (1:0)

Brejk domácích v 6. minutě vyřešil obránce Řeháček. V 8. minutě unikal po pravém křídle Holer, ale jeho bombu z úhlu domácí brankář Heřman vyrazil. Jičín kopal zprava roh, míč domácí obrana minula, stejně tak ale i Machačný, ke kterému propadl. Rohový kop domácích zprava ve 12. minutě proletěl až na zadní tyč, kde doslova narazil do Ryšavého, který míč dopravil do jičínské sítě (1:0). Ve 13. minutě letí Machačného střela nad domácí branku. Ve 31. minutě vnikl do vápna po levé straně Florian, přihrál na "penaltu" Matějkovi, ale jeho střela z voleje mířila vysoko nad branku. Ve 38. minutě po útoku Jičína střílí Nálevka po zemi, ale jeho střelu mířící do branky odkopává dobře postavený domácí obránce. Do poločasu se na stavu již nic nezměnilo.

Do druhého poločasu šel Jičín s cílem vstřelit branku. Hned ve 47. minutě po akci domácích zprava střílí před Nechanickým v pádu těsně vedle pravé tyče domácí útočník. V 60. minutě unikl po levé straně přes jičínského obránce Ryšavý, sám před Nechanickým nezaváhal a zvýšil na 2:0. Hostům se stále nedaří v útoku, nepřesné finální přihrávky většinou končí nadějné útoky. Nadějné šance ve vápně (Haken, Řeháček) končí pádem hráčů po "čistém" zákroku obrany a brankáře. V 77. minutě řešil Nechanický velkou šanci domácích, když střelu nejprve vyrazil nohou a následně skončil míč v jeho rukavicích! Do konce zápasu se na obou stranách nestalo nic podstatného, k nervóznímu závěru přispěl i HR, který se snažil "zažlutit" celé jičínské mužstvo a s pomocí asistenta na lajně u lavičky Jičína se mu podařilo takto ocenit 7 hráčů a Beneše a Klabana na lavičce. Jičín tedy odjíždí bez bodů, bez vstřelené branky se body získávají těžko. Výkon rozhodčích je druhá strana mince, ale s tím se nic dělat nedá. Pravděpodobně poslední zápas letošního roku hráči Jičína nezvládli a až to situace dovolí, budou se dále připravovat a věřit, že na jaře soutěž znovu začne.

Pohled trenéra Obermajera: "Nejhorší výkon týmu za podzimní část. Nemohli jsme se dostat do tempa i díky debatám s rozhodčím. Jeho velmi přesné rozhodování se hráčům nelíbilo. Domácí vedli šťastnou brankou po rohovém kopu. O přestávce jsem nabádal hráče, aby se více věnovali hře a nechválili stále jen výkon rozhodčího. Naše hra se zlepšila, ale větší šance nepřišly. Diskutabilní situace uvnitř pokutového území nechám odborníkům. Já jsem jen trenér a ten musí držet hubu." (kla)

Sestava Jičína: Nechanický - Krykorka (58. Vladeka), Řeháček, Zezulka (80. Sajdl), Florian - Holer (60. Haken), Buchvald, Nálevka, Zitka - Matějka - Machačný (80. Čeřovský).

Fakta - ŽK 3:7 (+ 2 lavička), ČK 0:0, hráno bez diváků. Rozhodčí Michal Šedivý.

další výsledky a aktuální tabulka KP