Jičínský florbal reprezentuje 16 celků

11. 10. 2020 Florbal « zpět

Jičín - Na sportovní planetě (minimálně té evropské) asi v současnosti není tak rychle se rozrůstající sportovní odvětví jako je florbal.

Jičínský celek pod hlavičkou KM automatik FBK Jičín přihlásil do mistrovských florbalových soutěží rekordních 16 celků v různých kategoriích, pojďme si jejich starty zrekapitulovat.

Celostátní souutěže

Extraliga žen: Po čtvrtém kole zavládlo v klubu menší zklamání, i přes těžší los v úvodu nula bodů v tabulce nekoresponduje s předsezonními cíli. Nicméně určité segmenty hry ze všech čtyř utkání (první třetina s Vítkovicemi, 25 minut s Olomoucí, poslední třetina s Panthers Praha), kde byla patrná herní vyspělost a kromě Vítkovic i totální dominance, dávají stále určité naděje na velmi úspěšnou sezonu.

Divize mužů: Po dvou postupech v řadě se hráči ani v celostátní soutěži nechovají "jako nováčci". Nastartovali se úspěšným pohárovým tažením a v současné chvíli drží fantastické druhé místo s bilancí 3 výher a 1 prohry!

Regionální soutěže

Začněme od dospělých. Populární ženský B Pohoda team, téměř neporazitelný za posledních 5 let, vstoupil do soutěže s bilancí 3 výhry a 1 remíza - průběžné 1. místo v tabulce. Nový tým, mužské "Béčko", si v premiéře vedl více než zdatně - 2 zápasy, 2 výhry. Stejně tak si počínali junioři, kteří pod vedením manželů Jeřábkových přivezli maximální počet 6 bodů. Dorostenci pak na na domácí palubovce i přes fantastické zápasy 2 body ztratili (1 výhra, 1 remíza), avšak jejich herní projev slibuje velkou podívanou a výsledkově očekáváme velké věci (pokud to pan plukovník s vládou dovolí...). Hodně okleštěný kádr juniorek v jednom utkání potvrdil svou kvalitu, zvítězil 4:2, senzací byl výkon Šárky Egrtové na postu gólmanky! A své soutěže rozehrály i ostatní celky FBK Jičín, dorostenky, starší žáci a žákyně, mladší žáci (2 týmy), mladší žákyně, elévové, elévky, přípravka.

V této nelehké době přejeme všem zdraví a doufáme, že nás vláda nechá nějakým způsobem alespoň trochu sportovat - sport = nejlepší imunita! Martin Petrgál